A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsony Gergely mozgalma tele van Gyurcsány Ferenc embereivel

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely új mozgalmának aláírói jórészt 2010 előtt is a szocialista–szabad demokrata kormányokat támogatták - írja a Magyar Nemzet. A baloldal vezetője itt is a saját embereivel veszi körül a főpolgármestert, itt is teljes kontroll alatt tartja jelöltjét. 
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Karácsony Gergely bejelentkező beszédében azt emelte ki újonnan alapított mozgalmáról, hogy az "a pártokhoz csatlakozni nem akaró, de a változásért küzdő emberek közössége". Ehhez képest - írja a Magyar Nemzet - a kezdeményezés ismertebb támogatónak többsége a baloldali ügyek és kezdeményezések mellé áll: közülük többen is a 2010 előtti szocialista–szabad demokrata kormányokat segítették, és a Fidesz-kormányt meg állandóan bírálták.

Ferge Zsuzsa Széchenyi-díjas szociológus a Partizánnak a közelmúltban adott interjúban éltette Gyurcsányt: természetesnek vette azt, hogy gyakorlatilag a volt kormányfőt támogatta azzal, hogy a 2000-es évek derekán elfogadta a szocialisták akkori miniszterelnökének a felkérését a gyermekszegénység visszaszorítását célzó, hosszú távú program kidolgozására.

Kaltenbach Jenő egykori kisebbségi ombudsman Gyurcsány Ferenc holdudvarához kapcsolódhat, hiszen néhány éve még arról cikkezett a sajtó, hogy a Párbeszéd Magyarországért politikusát a DK ajánlotta főpolgármester-jelöltnek a 2014-es önkormányzati választáson.

Elek István egykori MDF-es, majd fideszes, később az LMP megalapításában is szerepet vállaló kritikus a napokban megjelent Index-interjúban - Gyurcsányékhoz kísértetiesen hasonlóan azt vallotta, hogy a szerinte tarthatatlan helyzet megoldására a jogállamot helyreállító forradalmat vizionált.

A baloldalt vezető Gyurcsány Ferenc kontroll alatt tartja jelöltjét Forrás: Origo

Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház volt igazgatója, az MSZP-SZDSZ-kormány alatti Nemzeti Színház-igazgató is a konzervatív kormány ismert bírálója. Az is emlékezetes, hogy amikor a kommunista diktatúra időszakát felidéző módon fenyegette meg tavaly Gyurcsány Ferenc az egyik legnagyobb magyar művészt, a Kossuth- és Mejerhold-díjas Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját, Jordán tüntetően csendben maradt. A szombathelyi Weöres Sándor Színház akkor még hivatalban levő igazgatója nem ítélte el a bukott miniszterelnök fenyegetőzését: "Gyurcsányról nem tudok véleményt mondani" – mondta tavaly az Origónak az ügy kapcsán.

Kis János, az SZDSZ alapító tagja és első elnöke közel harminc éve tevékenykedik a Soros-egyetem tanáraként, Pogátsa Zoltán közgazdász pedig rendszeresen ott tanít, most pedig ők is csatlakoztak Karácsony mozgalmához.

A Magyar Nemzet úgy értékelte a folyamatot, hogy Gyurcsány Ferenc kontroll alatt akarja tartani jelöltjét. Ez a folyamat még sokkal látványosabb a Városházán, ahol Karácsony 2019-es győzelme után rögtön tömegesen kaptak pozíciókat a 2010 előtti korszak baloldali miniszterei, államtitkárai. Egészen pontosan: Gyurcsány egykori miniszterei, államtitkárai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!