Több megállapodást írt alá Magyarország és Kolumbia külügyminisztere

Vágólapra másolva!
A felsőoktatási együttműködésről, az ösztöndíjprogram folytatásáról és a diplomáciai akadémiák közötti kapcsolat felvételéről írt alá megállapodásokat a magyar és a kolumbiai külügyminiszter kedden. 
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány miatt a dokumentumokat "több ezer kilométer távolságból" írták alá. Ismertette, a magyarországi egyetemeken évente 40 ösztöndíjat biztosítanak kolumbiai hallgatóknak. Az érdeklődés mértékét jól jelzi, hogy 250 kolumbiai hallgató pályázott ezekre az ösztöndíjakra - jegyezte meg.

A magyar külügyminiszter kiemelte: az együttműködés Kolumbiával a déli nyitás politika fontos eleme. Magyarország egészségügyi eszközök küldésével hozzájárult a Venezuelából elmenekültek kolumbiaiak ellátásához. Magyar cégek a közelmúltban beléptek a latin-amerikai ország gyógyszeripari és mezőgazdasági piacára. A két ország közösen dolgozik tovább a Vallásszabadság Nemzetközi Szövetségében a keresztények és más felekezetek üldöztetésének visszaszorításáért - írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!