A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsony Gergellyel a Gyurcsány-féle múlt tér vissza

Vágólapra másolva!
Amennyiben Karácsony Gergely lesz a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali koalíció jelöltje, akkor Gyurcsány emberei térnek vissza a kampányba is, és ők akarják majd irányítani Magyarországot, úgy, ahogy történt ez 2010 előtt. Karácsony már a 2019 októberében történt főpolgármesterré választása után is Gyurcsány embereivel tömte tele a Városházát, köztük van többek között Draskovics Tibor, Gyurcsány volt pénzügy-, majd rendészeti minisztere, Gál J. Zoltán, Gyurcsány egykori szóvivője és államtitkára, Kolber István, Gyurcsány volt fejlesztési minisztere, Atkári János, Demszky korábbi helyettese, az 1956-os szabadságharcot ellenforradalomnak nevező Havas Szófia volt MSZP-s fővárosi képviselő, Tordai Csaba, a Soros-féle Átlátszó egyik alapítója, Gyurcsány és Bajnai Gordon egykori államtitkára.
Vágólapra másolva!

A baloldal – ahogy azt már többször világossá tette – a 2010 előtti bukott gazdaságpolitikát hozná vissza. Ez nagyon durva megszorításokkal járna, ahogy az a Gyurcsány-Bajnai-korszakban volt, amikor két Gyurcsány- és egy Bajnai-csomag keretén belül szegényítették el a magyar családokat.

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kovács Tamás

A második Gyurcsány-kormány egyik – ha nem a legnagyobb – vesztese az egészségügy volt, ahonnan jóval az IMF megjelenése előtt, a 2006 júniusában bevezetett első Gyurcsány-csomag keretén belül elkezdték a források kivonását.

600 MILLIÁRD FORINTOT VONTAK KI A SZEKTORBÓL. EZT ÚGY „ÉRTÉK EL", HOGY TÖBB TUCAT KÓRHÁZAT BEZÁRTAK, ÉS KIRÚGTAK 3 EZER ORVOST, ILLETVE 6 EZER EGYÉB EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓT (FŐKÉNT ÁPOLÓKAT), AKIK ÍGY DÖNTŐ RÉSZT KÜLFÖLDRE KÉNYSZERÜLTEK TÁVOZNI.

A 2008 októberében felvett első nagy IMF-hitel hozta magával a második Gyurcsány-csomagot is. Az IMF feltétele az volt, hogy Magyarországnak 300 milliárd forintos költségcsökkentést (vagyis durva megszorítást) kell végrehajtania.

GYURCSÁNY A CSOAMGJA KERETÉN BELÜL A KÖZSZFÉRA BÉREINEK BEFAGYASZTÁSÁT JELENTETTE BE, ÉS A 13. HAVI BÉRT IS VISSZAVONTÁK. MÁR EKKOR CSÖKKENTETTÉK A 13. HAVI NYUGDÍJ ÉRTÉKHATÁRÁT (80 EZER FORINTBAN) ÉS A JOGOSULTAK KÖRÉT.

Gyurcsányt a bukása után bizalmasa, Bajnai Gordon követte a miniszterelnöki székben, aki 2009 áprilisában újabb durva megszorításokat jelentett be a Bajnai-csomag keretén belül.

A közszférában két évre befagyasztották a bruttó bértömeget (vagyis béremelést csak elbocsátásokkal lehetett volna kapni), visszavonták a 2009 második félévi keresetkiegészítést, megszüntették a 13. havi bért.

A nyugdíjasok is rosszul jártak: a 2009-es és 2010-es nyugdíjkorrekciót visszavonták, majd

megszüntették a 13. havi nyugdíjat.

A szociális szférában is megszorításokat hajtottak végre:

10 százalékkal csökkentették a táppénzt, befagyasztották a családi pótlékot, rövidítették a gyes és a gyed idejét két évre háromról. Megszüntették továbbá a lakástámogatási rendszert, és fokozatosan kivezették a gázár- és távhő-kompenzációt.

Az adórendszert sem kerülték el a szélsőséges megszorítások: nőtt például az áfa, meghirdették az ingatlanadót és a vagyonadót, nőtt a személyi jövedelemadó.

Ezek a megszorítások a Gyurcsány-Bajnai-korszak embereihez kötődnek, akik Karácsony Gergely 2019. októberi győzelme után visszatértek, most a Városházára.

Lássuk csak, hogy egész pontosan a baloldal mely túlélőiről van szó.

Gál J. Zoltán

Jelenleg a Városháza első embere még véletlenül sem Karácsony, hanem Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc egykori embere.

Gál J. Zoltán és Gyurcsány Ferenc Forrás: Origo

Karácsony valamennyi Facebook-bejegyzését ő írja, hiszen a főpolgármester még erre sem képes. Gál J. Zoltán – Gy. Németh Erzsébet mellett – a legfontosabb figura, akin keresztül Gyurcsány felügyeli a Városházát.

Gál J. Zoltán Gál Zoltán kommunista politikus fia, pályafutását újságíróként kezdte a kommunista utódpárti lapnál, a Népszabadságnál, majd a másik baloldali propagandalapnál, a Népszavánál, 2002-től pedig Medgyessy tanácsadója és szóvivője lett, 2004-től azonban nem bukott főnökével együtt, hanem Gyurcsány szolgálatába szegődött, és a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára lett.

2006-tól Gyurcsány kabinetfőnöke lett, közben pedig a kommunikációs osztályt is vezette.

A Kontra.hu úgy tudja, hogy

Gál J.-nek az összes MSZP-hez köthető kommunikációs és egyéb hatalmi aljassághoz köze volt: a 23 millió románozáshoz, a köteles beszédhez, és nagy valószínűséggel Medgyessy megbuktatásához és az őszödi beszéd kiszivárogtatásához is.

Ennek ellenére befolyását megőrizte a baloldalon,

2010-2017 KÖZÖTT A VASÁRNAPI HÍREK CÍMŰ HETILAP FŐSZERKESZTŐJE VOLT, A LAPOT GYURCSÁNY SZOLGÁLATÁBA ÁLLÍTVA.

2019-től – ahogy fentebb már leírtuk – pedig Gál J. is a Karácsony-féle Városházán kötött ki, és azóta is fizetjük őt a mi adónkból.

A többiek

Az egyik legfontosabb pozíciót

Draskovics Tibor,

a Gyurcsány-kormány pénzügy-, majd igazságügyi és rendészeti minisztere kapta meg a fővárosban, 2019-től a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnöke lett.

Gyurcsány Ferenc és Draskovics Tibor Forrás: MTI/Kovács Attila

Draskovics politikai pályafutása 1994-ben kezdődött, amikor Horn Gyula akkori MSZP-s miniszterelnök államtitkára lett a Pénzügyminisztériumban.

2002-ben aztán Medgyessy kinevezte a kabinetfőnökévé, majd 2004-ben a pénzügyminiszterévé. Medgyessy bukásával ő is bukott, de nem nagyot, mert az MVM Zrt. elnöke lett, 2007-ben pedig visszatért mint Gyurcsány közigazgatási minisztere. 2008-ban Gyurcsány aztán kinevezte igazságügyi és rendészeti miniszternek,

ugyanezt a pozíciót viselte a Bajnai-kormány idején is.

Kolber István DK-s politikus

jelenleg a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatótanácsának a tagja.

Varju László, Kolber István és Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Soós Lajos

Politikai pályafutását az MSZMP-ben kezdte, aztán MSZP-s lett, végül a Gyurcsány-pártban landolt.

2002 és 2014 között volt országgyűlési képviselő, az első Gyurcsány-kormányban pedig fejlesztési miniszter volt.

Atkári János

2019 óta a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. igazgatóságának a tagja.

Atkári János Forrás: MTI/Földi Imre

Karrierjét ő is az MSZMP-ben kezdte, majd 1994-2006 között az SZDSZ-es Demszky Gábor főpolgármester helyettese lett, később tanácsadóként tevékenykedett.

Havas Szófia

jelenleg a főváros Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának alelnöke. Politikai pályafutását természetesen ő is az MSZMP-ben kezdte, majd MSZP-s lett. 2002 és 2007 között fővárosi szocialista képviselő volt, aztán 2010-ig országgyűlési képviselő lett.

Havas Szófia Forrás: MTI/Máthé Zoltán

2010-ben ismét beválasztották a Fővárosi Önkormányzatba, ahonnan 2014-ben esett ki. Az 1956-os forradalmat és szabadságharcot több alkalommal is ellenforradalomnak hazudta, például

olyan jellegű összeesküvés-elméleteket terjesztett, melyek szerint az 56-os forradalmat a CIA által kiképzett volt nácik robbantották ki, akik embereket mészároltak Budapest utcáin.

Nem mellékesen Horn Gyula volt a nagybátyja, a kommunista apja pedig nem teljesen tisztázott körülmények között halt meg az 56-os forradalom idején.

Tordai Csaba

2019 óta a Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke. 2004-től már Gyurcsány alatt dolgozott az Igazságügyi Minisztériumban, később Demszky kabinetfőnöke lett. 2007 és 2010 között előbb Gyurcsány, majd Bajnai államtitkára volt a Miniszterelnöki Hivatalban.

Tordai Csaba Forrás: Kontra

Tordai nemcsak a baloldali kormányokhoz, de a Soros-birodalomhoz is ezer szállal kötődik, hiszen alapítója és társtulajdonosa volt az amerikai milliárdos által finanszírozott Átlátszónak, de kuratóriumi tagja is volt a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítványnak is, és egy harmadik sorosista szervezetet is ő alapított a kormányváltás után: a Költségvetési Felelősségi Intézetet.

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a Gyurcsány-párt két üdvöskéje, Kálmán Olga bukott műsorvezető, és a 35 éve a fővárosi politika frontvonalában lévő, eddig egész pontosan 0 darab választ megnyerő Gy. Németh Erzsébet, de rájuk ezúttal nem térünk ki, mert őket már mindenki ismeri.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!