Ideológiai alapon támadja a baloldali sajtó a demokratikusan megválasztott magyar kormányt

Rod Dreher
Vágólapra másolva!
Nem tájékoztat és bemutat, hanem ideológiai alapú támadást folytat Magyarország és annak demokratikusan megválasztott kormánya ellen a nyugati sajtó, és ennek egyik legjobb példája a gyermekvédelmi törvény kapcsán kialakult vita - minderről Rod Dreher beszélt az Origónak. A neves amerikai konzervatív filozófus szerint Magyarországnak joga van ahhoz, hogy megvédje ezeréves keresztény örökségét.
Vágólapra másolva!

Nagyon nehéz a kereszténydemokrata politika jövőjét felrajzolni Európában, mivel az egyik legfőbb probléma, hogy egyre kevesebb a keresztény a kontinensen – mondta Rod Dreher. A The American Conservative vezető szerkesztője közölte, hogy a keresztények száma mind Európában, mind Amerikában nagyon gyorsan csökken, sőt az Egyesült Államokban a mostani fiatal generáció az első, ahol többségben vannak a vallástalanok. Mindennek az eredménye, hogy a keresztény nézetek egyre kevésbé lesznek fontosak a politikában – tette hozzá.

Rod Dreher: Folyamatosan csökken Nyugaton a keresztény nézetek befolyása a politikára Forrás: Wikimedia Commons/Elekes Andor

Mindennél fontosabb a vallási szabadság megvédése

Mindezek ellenére Európával szemben a kereszténység lényegesen erősebb az Egyesült Államokban, de a keresztények sok esetben nem szavaznak olyan erőkre, akik határozottan kiállnak a keresztény értékek mellett. Rod Dreher úgy látja, a keresztények számára a politikában a következő időszakban az lesz a legfontosabb, hogy megvédjék a vallási szabadságot. Mindezek mellett az abortusz elleni fellépés, az azonos neműek házassága is fontos téma lesz, de a vallási szabadság megvédése mindezek mellett kiemelkedő.

– tette hozzá.

Szent Benedek válaszútján

Jó látni, hogy Orbán Viktor visszaszól Mark Rutténak, és kiáll a magyarok önállóságáért Rod Dreher amerikai író szerint, akinek most magyarul megjelent könyvét az Mathias Corvinus Collegiumban mutatták be hétfőn este.

2022-es választási győzelem

A legfontosabb kérdés számomra, hogyan alakul a Republikánus Párt jövője Donald Trumpot követően – mondta az író azon kérdésünkre, hogyan látja az amerikai jobboldal helyzetét. Nem szabad visszatérni a korábbi korszakba sem. Trump egy egyszeri, és egyben megismételhetetlen figura volt. Egy olyan erős elnökjelöltre, és egyben erős vezetőre van szüksége a republikánusoknak, aki képes egyesíteni maga mögött a dolgozó osztályokat és a szociálkonzervatív nézeteket is. Rod Dreher bízik benne, hogy a republikánusok a következő időszakban képesek lesznek a centrum felé elmozdulni, mivel a woke- és gendermozgalom nagyon sok középen álló voksolót zavar.

Az amerikai republikánus párt jó eséllyel megnyerheti a 2022-es félidős választást Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jason Davis

Szuverenitásvédelem

Rod Dreher a magyar gyermekvédelmi törvény kapcsán kialakult vitáról azt mondta, hogy bízik benne, hogy Magyarország ezt a konfliktust meg tudja nyerni. "Az egész dologhoz hozzátartozik, hogy rövid itt tartózkodásom során nyilvánvaló lett, hogy a nyugati sajtó teljes mértékben ideológiai alapú támadást folytat az ország ellen, és nem korrekten számol be az események hátteréről.

Ez egy szuverenitási küzdelem az EU és Magyarorrszág között, és ennek a tétje, hogy egy nemzetállamnak van-e joga arra, hogy a saját területén megvédje a családokat" - mondta Rod Dreher.

Az író úgy látja, hogy a Magyarországot érő nyugati médiatámadások egyik legfőbb oka, hogy az érintett orgánumok még a saját országukat sem értik. Mára az Egyesült Államokban az ideológiailag vezérelt újságírás minden szinten elhatalmasodott. Jó példa erre, hogy ezek a médiumok egyszerűen idiótának próbálják beállítani azokat, akik adott esetben Trumpra szavaztak. "Ugyanezt a jelenséget látom Magyarországon is, de a fő különbség, hogy a magyar médiahelyzet lényegesen plurálisabb, mint az amerikai.

A fő probléma, hogy ezek az irányok már a hadsereg és a CIA berkein belül is felütötték a fejüket.

- tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről