A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Tíz hónapos kisfia előtt ölte meg volt párját egy férfi

Vágólapra másolva!
Késsel a nyakában talált rá nevelőapja a lányra, akivel brutális módon végzett volt párja. A szobában volt a tíz hónapos kisfiuk is, aki egy napig egyedül maradt anyja holttestével - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A másodfokú Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a cselekmény súlyosabb minősítését és a büntetés súlyosbítását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi tíz hónapos fia előtt ölte meg annak édesanyját – közölte az ügyészség.

A Győri Törvényszék 2021. április 29-én a vádlottat erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt halmazati büntetésül 7 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint az élettársak hosszú évek óta veszekedtek. A nő szakított a férfival, elköltözött, új párja lett, ennek ellenére a férfi helyre akarta állítani a kapcsolatukat. A férfi a nő alaptalanul hazugnak vélt válaszai, tagadása és – a gyermek apaságának kérdésében – zavara miatt olyan indulatos, beszűkült tudatállapotba került, hogy 2019 februárjában a kajárpéci otthon konyhájában az asszonyra támadt.

Többször megütötte őt, majd a szobába – ahol közös tíz hónapos gyermekük is volt – menekülő nőt tovább bántalmazta, fojtogatta, aztán késsel többször megszúrta.

Miután a nő meghalt, a férfi megpróbálta a hangosan síró gyereket csitítgatni, de nem járt sikerrel, ezután pedig elmenekült a helyszínről. A férfit másnap a lakása előtt a nyomozók fogták el, amikor épp szökni próbált.

A nő holttestére, késsel a nyakában, és a mellette síró, éhes és szomjas kisfiúra is másnap talált rá a lány nevelőapja.

A másodfokú ügyészség szerint a gyermekek érdekét sértő bűncselekmény minősítése törvényes, a vádlott élet elleni cselekménye viszont nem az emberölés privilegizált esetének, az erős felindulásban elkövetett emberölésnek, hanem az emberölés alapesetének minősül.

A vádhatóság álláspontja szerint a halmazati büntetést ebből kiindulva, a felemelt középmértékhez képest, azt meghaladóan kell kiszabni a közös gyermeküket sorsára hagyó, a rendőrség elől szökni próbáló férfival szemben, a különös kegyetlenséghez közeli elkövetési módra is tekintettel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!