A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rekord összegű támogatás gyűlt össze idén a rászoruló gyermekek felzárkóztatására és táboroztatására

Vágólapra másolva!
Több mint 50 millió forint gyűlt össze a Tesco áruházakban értékesített adománykuponokból az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves Kapaszkodó programjának támogatására. Az áruházlánc vásárlói ezzel messze túlszárnyalták a tavalyi eredményeket, az így összegyűlt pénzösszeg pedig a szervezet egész éves munkájához járul hozzá, akik több ezer nehéz helyzetben lévő gyermek felzárkóztatását segítik.
Vágólapra másolva!

Ahogy az már közismert, az Ökumenikus Segélyszervezet évről évre sok ezer nehéz sorsú gyermek felzárkózását segíti országosan rendszeres fejlesztő foglalkozásokkal Kapaszkodó programja keretében, melynek egyik legfontosabb anyagi forrását a Tesco áruházakban értékesített 250 forintos adománykuponok jelentették idén is. Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke szerint

 egy gyermek egész sorsát meghatározhatja, hogy milyen kapaszkodókat kap meg gyermekkorában és melyek azok a kapaszkodók, amelyek önhibáján kívül hiányoznak. A Tesco adománykuponokból összegyűlő összegek évről évre jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy hátrányos helyzetű gyermekek ezreinek tudjunk segítséget, kapaszkodót nyújtani a felzárkózáshoz. 

Fotó: Tesco: Adomány átadás

Ahogy az az alábbi – a helyszínen forgatott videóból kiderül – a táborozó gyermekek a szervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben, valamint nem érhetnék el a szükséges eszközöket és képzéseket a tanuláshoz, illetve az iskolán kívüli fejlesztő foglalkozásokhoz sem. 

A jó hangulatú videóban megismerhetjük a táborozó gyermekeket, akik számára a szervezők számos egyéni- és csapatépítő programmal, társasjátékokkal készülnek, de a gyermekek gyakran megmártózhatnak a medencében is, esténként pedig filmeket, vagy épp focimeccseket néznek.

  "Hiszünk benne, hogy a valódi változást, csak hosszú távú stratégiai együttműködések mentén lehetséges elérni" - utalt Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója arra, hogy immár 15 éve dolgoznak stratégiai partnerként, az Ökumenikus Segélyszervezettel és vesznek részt az adománygyűjtő akciókban, hogy munkatársaikkal és vásárlóikkal együtt támogassák a hátrányos helyzetben élőket. 

Fotó: Tesco

Rekord összegű támogatás a rászoruló gyermekek felzárkóztatására

A rendkívül fontos kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy idén több mint 200 ezer kupont értékesítettek az áruházlánc üzleteiben, amiből több mint 50 millió forint gyűlt össze – ez mintegy harmadával haladta meg a tavalyi eredményeket, a befolyt összeg pedig 10 ezer gyermek egyheti étkezését fedezi vagy 5 ezer gyermeknek biztosít ez évben közösségi élményt. 

Fotó: Tesco

"Rendkívül nagy öröm számunkra, hogy a tavalyi 38 millió forintos támogatást jelentősen túlszárnyalva idén több mint 50 millió forinttal járulhatunk hozzá a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez. Köszönöm vásárlóinknak és kollégáimnak ezt a hatalmas önzetlen támogatást, amely lehetővé teszi, hogy a szervezet különféle formában nyújtson kapaszkodót az év során a gyermekeknek!"

 – tette hozzá Hevesi Nóra. 

„A Tescóval együttműködésben töltött másfél évtized alatt egy egész generációnyi gyermek nőtt föl, akik mára már az általános iskolát is befejezték. Közülük sok ezer rászoruló gyermeket tudtunk az áruházlánc kiemelkedő támogatásának köszönhetően segíteni a felzárkózásban. Hisszük, hogy azok a kapaszkodók, amiket nyújtunk, meghatározó támaszt jelentenek a szegénység okozta hátrányaik leküzdéséhez” – tette hozzá Lehel László.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!