A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Teljes zavar a baloldalon: Karácsonyék sajtótájékoztatót hirdettek, amit lemondtak, később zárt körben mégis megtartották

KARÁCSONY Gergely beszél felszólal főpolgármester konferencia Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2019. december 9. Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Miután Orbán Viktor kormányfő bejelentette a gyermekvédelmi népszavazás megtartását, a Párbeszéd azonnal online sajtótájékoztatót hívott össze. Karácsony Gergelyék azonban amilyen nagy lendülettel indítottak, olyan gyorsan hátráltak meg: fél órával később már le is mondták a sajtóeseményt. Megkérdeztük a baloldali párt sajtóosztályát a hátraarc okáról, azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ kérdésünkre. A magyar gyermekekkel szemben a nemzetközi LMBTQ-lobbi oldalára álló baloldali pártok teljesen megzavarodtak a referendum hírére. FRISSÍTÉS: később mégis megtartották, de zárt körben, azaz Karácsony Gergely nem akart válaszolni a nem baloldali médiumok kérdéseire.
Vágólapra másolva!

12:14-kor közleményben tudatta szerkesztőségünkkel a Párbeszéd sajtóosztálya, hogy Karácsony Gergely társelnök és Kocsis-Cake Olivio pártigazgató online sajtótájékoztatót tart a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban. Ahogy az szokás, az esemény időpontját is megadták, 14:30-at jelölték meg kezdésként.

Ehhez képest némileg váratlanul hatott, hogy fél órával ezután, egész pontosan 12:47-kor újabb levelet kaptunk, amiben a pártközpont indoklás nélkül visszamondta a sajtóeseményt.

Mivel az ilyen típusú hátraarc közel sem számít szokványosnak, ezért megkérdeztük a Párbeszédet, miért maradt el a sajtótájékoztató. Cikkünk megjelenéséig azonban nem kaptunk választ Karácsony Gergelyéktől, így egyelőre csak találgatni lehet a visszavonulás okáról. Az biztosnak látszik, hogy annak köze van a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazáshoz.

Természetesen zavaruk, megfutamodásuk oka nyilvánvalóan az is, hogy saját maguk megmosolyogtató népszavazási kezdeményezésükkel kapcsolatban rájöttek, hogy abból nem lesz semmi. Ügyetlenül feltett komolytalan kérdéseik a kormány valós problémákat felvető kérdéseivel szemben ráadásul teljesen súlytalanok. Még a baloldali nemzetközi jogász, Lattmann Tamás is arról beszélt az ATV beszámolója szerint, hogy Karácsonyék népszavazásából semmi sem lesz.

Karácsony Gergelyék meghirdették, majd ugyanazzal a lendülettel lemondták szerdai sajtótájékoztatójukat. Később lényegében titokban mégis megtartották. Komoly zavar alakult ki a baloldalon a gyermekvédelmi népszavazás bejelentését követően Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint ismert, Orbán Viktor kormányfő szerda délelőtt közölte, hogy a Magyarország ellen irányuló, minden eddiginél erősebb nemzetközi támadás következtében a magyarok népszavazáson dönthetnek arról, szeretnék-e, hogy gyermekeiket szexuális propagandával traktálják-e az iskolákban.

A baloldalt jól láthatóan megzavarta a bejelentés, politikusaik egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tettek. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke például Orbán Viktor szüleit kezdte el gyalázni, Fekete-Győr András Momentum-elnök pedig a szavazástól való távolmaradásra szólított fel. Ami viszont az első reakciók alapján biztosnak látszik: a baloldali pártok - a gyermekek védelme helyett - kedvezni próbálnak az LMBTQ-lobbinak.

FRISSÍTÉS:

A nem baloldali médiumok kizárásával később Karácsony mégis tartott "sajtótájékoztatót". Biztosra ment: olyan médiumot nem hívott, amelyik kellemetlen kérdést tehetett volna fel neki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!