Varga Judit: A gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele

VARGA Judit
Budapest, 2020. szeptember 3. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Igazságügyi Minisztérium közös, Nemzetek Európája elnevezésű karrierprogramjának nyitóünnepségén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Széchenyi dísztermében 2020. szeptember 3-án. A karrierprogram célja, hogy minél több, Magyarországot határozottan és hatékonyan képviselő szakembert képezzenek, és közülük minél többen kerüljenek vezető pozícióba az Európai Unió intézményeinél. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket – olvasható abban a levélben, amit a kormány küldött a gyermekvédelmi törvény kapcsán az Európai Bizottságnak. 
Vágólapra másolva!

A gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele – írta Varga Judit a közösségi oldalán. Az igazságügyi miniszter közölte, bár alapesetben két hónap állna rendelkezésre, most csak egy hetet kaptak a bizottságtól, hogy válaszoljanak az álszent aggodalmakra.


A bizottság által kifogásolt rendelkezés a kiskorú gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól - olvasható a levélben.

Senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyermekük szexuális tartalmú felvilágosítást - tették hozzá. A kormány álláspontja szerint a kiskorú gyermekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak, a szülő egyértelmű belegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal.

- közölte Varga Judit. Ez összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik – olvasható a levélben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről