Varga Mihály: A családok és az oktatás fejlesztése áll a kormány értékrendjének középpontjában

ponthatárok 2021 pótfelvételi felvételi 2021 Oktatási Hivatal
A pótfelvételi jelentkezési határideje augusztus 8-a vasárnap.
Vágólapra másolva!
A családok támogatása, az oktatás fejlesztése és a környezet jobbá tétele áll a gazdaságpolitika, a kormányzás értékrendjének középpontjában - erről a pénzügyminiszter beszélt Budapest legújabb iskolája, a II. kerületi Gyermekek Háza új épületének átadásán kedden.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője is, azt mondta, hogy

háromszor annyi forrás áll rendelkezésre oktatási célra, a családok támogatására idén, mint 2010-ben.

Hozzátette: a kormány évről-évre többet fordít az alapfokú és a középfokú oktatásra; ezek a források az elmúlt tíz évben 735 milliárd forinttal emelkedtek.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ismertetése szerint az 5,3 milliárd forintos II. kerületi beruházás nem egyedülálló; szerte az országban 900 helyszínen végeztek fejlesztéseket hazai és uniós forrásokból, 350 milliárd forint értékben.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke azt mondta, az SNI- (sajátos nevelési igényű), illetve a fogyatékossággal élő gyerekek ellátása mindig prioritást élvez. Szerinte a gyerekeknek akkor tudnak a legtöbbet adni, ha integrációban nevelik őket, mert így élhetik meg a legnagyobb elfogadást. Hozzátette: szeretné, ha a II. kerületi Völgy utcai iskola programja jó gyakorlatként terjedne az országban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!