A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dennis Prager: Orbán Viktornak igaza volt, hogy nem engedett be számtalan embert a Közel-Keletről

Dennis Prager
PASADENA, CA - JULY 30: Dennis Prager at the 'Now What, Republicans?' panel during Politicon at Pasadena Convention Center on July 30, 2017 in Pasadena, California. Joshua Blanchard/Getty Images for Politicon/AFP (Photo by Joshua Blanchard / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor nem azért döntött így, mert gyűlöli a közel-keletieket, hanem mert amikor az emberek más kultúrát visznek be egy országba, annak hatása van az ország saját kultúrájára - mondta Dennis Prager amerikai rádiós műsorvezető a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Az író a Mathias Corvinus Collegium fesztiváljára érkezett Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Jelenleg Magyarországon erősebb az a hit, hogy a nyugati civilizáció megmenthető, mint Németországban vagy az Egyesült Államokban - emelte ki, hozzátéve: "Amerika és Nyugat-Európa többé már nem a nyugat oszlopa, ha megmentést keresek, akkor keletre nézek" - hangsúlyozta Dennis Prager.

Dennis Prager azzal kapcsolatban, hogy Magyarországot homofóbnak nevezik úgy vélekedett:

nem létezik olyan konzervatív a világon, akit a baloldal ne nevezne homofóbnak vagy rasszistának.

A baloldal nem érvel, hanem "neveket vagdos az emberekhez" azzal a céllal, hogy kiközösítsen és elítéljen - mondta. Véleménye szerint semmilyen szexuális felvilágosításra nem lenne szükség az általános iskolákban, mert

a felnőttek feladata az, hogy megőrizzék a gyerekeket ártatlannak.

Dennis Prager amerikai rádiós műsorvezető, író Forrás: Getty Images via AFP/2017 Getty Images/Joshua Blanchard

Dennis Prager beszélt arról is, hogy a mostani az ötödik alkalom, hogy Magyarországon jár, és az eddigi látogatásai közül most tűntek neki a magyarok a legvidámabbnak. Az emberek barátságosak voltak, ami általában a boldogság fokmérője - fűzte hozzá.

Az Egyesült Államok politikai helyzetével összefüggésben azt mondta: ha a 2022-es kongresszusi választásokon többséget szereznek a republikánusok, az kezdete lehet a dolgok visszafordításának. Dennis Prager úgy látja, hogy jelenleg az Egyesült Államok megosztottabb, mint a polgárháború idején. Van egy jobb- és egy baloldali Amerika, és nincs bennük semmi közös. Elmondása

szerint néha azon is elgondolkozik, hogy jelenleg Magyarország szabadabb-e, mint az Egyesült Államok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!