Több gyilkossággal gyanúsítanak egy budapesti férfit

Vágólapra másolva!
A rendőrök emberölési kísérlet miatt fogtak el egy budapesti férfit, miután megkéselte a lakótársát. A nyomozás során kiderült, hogy E. László korábban két embert is meggyilkolhatott.
Vágólapra másolva!

Tavaly nyáron, augusztus 26-án, Budapest XIII. kerületében, a Kámfor utca egyik elhagyatott épületében

több késszúrással életveszélyesen megsebesítettek egy alvó, 54 éves férfit.

Már a helyszínen megtalálták és kihallgatták a rendőrök E. Lászlót, aki elmondta, hogy az 54 éves barátjával egy helyiségben aludt. Az éjszaka közben arra riadt fel, hogy valaki megfogja a lábait, kihúzza az épület elé és rugdosni kezdi. Közben a barátja segélykiáltásait hallotta – mondja a rendőrség oldalán közzétett videóban Gál Sándor alezredes.

Rövid időn belül sikerült kihallgatniuk a megkéselt férfit a kórházban, aki elmondta, éjszaka arra ébredt, hogy a társa, E. László a ház bejárati ajtajában áll, kezében egy késsel. Ráugrott.

A kezével próbált védekezni. E. László a késsel megvágta a kezét, majd mellkason szúrta. Végső erejével sikerült lerúgnia magáról a támadóját, aki elmenekült, ő pedig segítséget kért.

Forrás: Police.hu

A bizonyítékok alapján kihallgatták és őrizetbe vették E. Lászlót, és javasolták a letartóztatását, amit később a bíróság elrendelt. Letartóztatása alatt próbálták a nyomozók feltérképezni azokat az eseteket, amikben szerepe lehetett.

Így került képbe az, hogy tavaly, július 21-én a XIII. kerületi Béke téren E. László megvert egy 37 éves férfit. Többször megütötte a fején, amitől szilánkosra tört az álkapcsa.

A gyilkosság helyszíne Forrás: Police.hu

Korábban, május 26-án, hajnalban pedig ugyanabban az elhagyatott épületben, a Kámfor utcában valaki halálra késelt egy 29 éves férfit, akinek ellopta az értékeit.

A boncolás közben kiderült, hogy 21 alkalommal szúrták meg a férfit, és kivérzéses sokk okozta a halálát.

Az ügy nyomozása közben tanúként hallgatták ki E. Lászlót, aki a vallomásában elmondta, hogy egy helyiségben aludt a férfival. Arra ébredt fel, hogy egy számára csak látásból ismert személy megjelent az ajtóban, majd megtámadta a lakótársát és megölte. Őt azonban nem bántotta.

A nyomozás során szakértők igazolták, hogy a meggyilkolt férfi ruhája tele volt E. László DNS-ével. A férfit hazugságvizsgálatnak is alávetették, amin megbukott. Ez alapján egyértelműen meg lehetett állapítani, hogy ő végzett a lakótársával.

A kés Forrás: Police.hu

De ezzel még nem ért véget a férfi bűnlajstroma. 2017-ben egy VIII. kerületi lakásból mentők vittek el egy 65 éves férfit, mert annyira megverték.

Eltörtek a bordái és a koponyája is betört. A kórházban belehalt a sérüléseibe.

Az ügyben utófelderítést indítottak. Újabb szakértőket rendeltek ki és tanúkat kerestek. Kiderült, hogy a férfit feltehetően E. László verte halálra.

A második gyilkosság helyszíne Forrás: Police.hu

A támadót már megvizsgálta egy elmeorvosi szakértő. Úgy találta, hogy nincs semmilyen mentális betegsége, és tisztában volt a tetteivel.

Indulatos, robbanékony, sértődékeny, ebből kifolyólag támadó és manipulatív. Hogy elérje a célját, erőszakot használ.

A négy bűncselekmény közül kettőt már beismert a férfi, a másik két esetben csak a nyomozás adataira hagyatkoznak a rendőrök, akik most fejezték be a nyomozást. Az ügy adatait vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!