Bedrogozta, majd vízbe fojtotta ellene tanúskodó ismerősét egy Fejér megyei férfi

illusztráció, mentőautó, mentő, ambulancia, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Egy Fejér megyei férfi két ismerősét benyugtatózta, majd egy egyiküket, egy korábban ellene tett feljelentés miatt, belefojtotta a vízbe a helyi parkban. A másik ismerőst súlyosan megverte, hogy megszerezze az értékeit. Mindezt végignézte a férfi élettársa is, aki nem segített az ismerősökön.
Vágólapra másolva!

A férfi nyugtatót itatott két ismerősével. Amikor öntudatlan állapotba kerültek, akkor

az egyiküket belefojtotta a vízbe, mivel korábban feljelentette.

A másik ismerőstől meg akarta szerezni az értékeit, ezért életveszélyesen megverte, majd elvette a 3500 forintos telefonját. Mindezt végignézte a férfi élettársa, de nem segített az ismerősöknek.

A vízbe fojtott férfit otthagyták, a megvert férfihoz viszont álnéven mentőt hívtak egy nyilvános telefonfülkéből.

A mentők azonban nem találták meg a sötétben az ismerőst a padok között. Ezt végignézte a páros, de nem szóltak nekik, hogy hol találják meg.

Elmentek onnan, de egy óra múlva visszatértek, ekkor látták, hogy a férfi még mindig a padok között fekszik. Ezért megint elmentek onnan, de egy újabb órával később visszamentek. Az ismerős ekkor is ott feküdt, ezért a nő szintén álnéven, egy telefonfülkéből kihívta a mentőket, akik ezúttal megtalálták az ismerőst, akinek csak az orvosi segítség mentette meg az életét.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bíróság május 10-én a férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés, társtettesként elkövetett rablás bűntette és életveszélyt okozó testi sértés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és nem bocsátható szabadlábra.

Az élettársát előre kitervelten, aljas indokból, bűnsegédként elkövetett emberölés és társtettesként elkövetett rablás miatt 11 év fegyházbüntetésre ítélték.

A másodfokú ügyészség szerint a férfi ellen hozott ítélet törvényes és azt javasolták, hogy a bíróság mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek intézésétől is. A nő esetében azonban túl súlyos ítéletet hozott a bíróság, amikor bűnsegédséget állapított meg a segítségnyújtás elmulasztása és a bűnpártolás helyett. Emiatt azt javasolják, hogy ítéljék enyhébb büntetésre, de továbbra is kapjon letöltendő büntetést – írja a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!