A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyre kínosabb Karácsony a budapestiek számára

Pride-felvonulás Budapesten, Pride, Budapest, Budapest Pride 2021, LMBTQ, LMBT, LGBT, 2021.07.24., Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, főpolgármester
Vágólapra másolva!
A főpolgármester kampánya kisiklott, a budapestiek, köztük a fiatalok szemében már csak egy nyelveket nem beszélő, hibát hibára halmozó, egyre kínosabb politikus, akinek a támogatottsága hónapról-hónapra csökken – olvasható Deák Dániel legújabb írásában.
Vágólapra másolva!

- olvasható Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjének írásában a Látószög blog oldalán. Hiába van Karácsony Gergely körül nagyjából 40 tanácsadó, ezzel a videóval számtalan olyan stratégiai hibát követtek el, ami egy átlag internetező körében még az eddigieknél is kínosabbá teszi a baloldali miniszterelnök-jelöltet - tette hozzá.

Deák Dániel: Teljes kudarc Karácsony kampánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

Karácsony fél vitázni a többi jelölttel

Deák szerint azt az érzetet erősíti ugyanis a választókban, hogy Karácsony Gergely finoman szólva sem a munka hőse, hiszen miközben egy átlag magyar már rég a munkahelyén van – vagy legalábbis a munkahelyére tart –, ő még pizsamában, a reggeli kávéját iszogatja a konyhájában.

Szintén hatalmas hiba volt, hogy Karácsony politikusok vagy más miniszterelnök-jelöltek helyett elemzőkkel állt le vitázni, ami azonnal leszállította őt egy lentebbi szintre, innentől kezdve ugyanis bármelyik politikustársa mondhatja azt egy vitakihívás esetén, hogy Karácsony először vitatkozzon az elemző kollégáival, majd utána esetleg szó lehet másról is. Ez az elhibázott videó nem egyszeri eset,

KARÁCSONY GERGELY KAMPÁNYA, AMELY MÁR TÖBB MINT SZÁZ NAPJA INDULT EL, TELJESSÉGGEL KATASZTROFÁLISRA SIKEREDETT.

Elképesztő hazugságspirálba keveredett Karácsony

A főpolgármester akkor indult el a lejtőn, amikor a brit The Economistnak adott interjút. Többen azonnal elkezdték feszegetni, hogy vajon milyen nyelven adta az interjút, hiszen politikai körökben már régóta köztudott volt, hogy egyáltalán nem beszél semmilyen idegen nyelvet.

Ez az addig csak szűk körben ismert tény azonban az interjú következtében a teljes magyar nyilvánosság számára is ismertté vált, és ez komoly léket ütött Karácsony megítélésén. Igaz ugyanis, hogy a magyarok túlnyomó többsége nem beszél tárgyalóképes szinten angolul, de egy miniszterelnöktől vagy miniszterelnök-jelölttől már elvárják, hogy rendelkezzen ezzel a képességgel
- véli Deák Dániel.

Ettől a ponttól indult el az a hazugságspirál, amiből még mind a mai napig nem tudott kitörni Karácsony. Először is azt állította, hogy van nyelvvizsgája. Rövid időn belül azonban kiderült, hogy csak egy lektorátusi vizsgája van, államilag elismert nyelvvizsgával nem rendelkezik. A diploma megszerzéséhez azonban államilag elismert nyelvvizsga szükséges, ahogyan a PhD-képzéshez is. Ebből fakadóan számtalan olyan kérdés merült fel, amire a főpolgármester mind a mai napig nem adott egyértelmű választ, ami a korábbi teflonpolitikus (akiről minden botrány lepattan és nincs hatással a népszerűségére) imázsát elkoptatta és rögtön elkezdett zuhanni a népszerűsége - idézte fel Deák Dániel.

Mindent Gyurcsány irányít Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Gyurcsány még kivár

Az elemző szerint pár hónappal ezelőtt a pártok megállapodtak Karácsony miniszterelnök-jelöltségében, a baloldalon belül is mindenki kész tényként kezelte, hogy az előválasztásnak nevezett színjáték győztese ő lesz. Mára azonban már a felmérések azt mutatják, hogy Karácsony Gergely csak a harmadik helyre lesz képes, Gyurcsányné és Jakab kampánya sokkal sikeresebb volt az övénél. Ebből fakadóan a baloldal vezetőjének számító Gyurcsány Ferenc könnyen dönthet úgy, hogy felborítja az eredti háttéralkut és végül mégsem Karácsony lesz a befutó, hanem a felesége. Mivel neki mindkettő kényelmes helyzet, így még várhatóan kivár.

Karácsony Gergelynek semmiképpen sem kedvez az, hogy az előválasztás egybeesik azzal az időszakkal, amikor Budapesten ismét beindul az élet, az emberek visszatérnek a nyaralásból és elkezdődik az iskola.

Már nem menő Karácsony

Szintén hatalmas kudarc Karácsony szempontjából, hogy közel két év alatt nem sikerült élhetőbbé tennie a fővárost: a méhlegelőknek nevezett gaztenger az allergiásoknak elképesztő szenvedéseket okozott, de a közterek is elhanyagolttá váltak, a hajléktalanok ismételt megjelenése teljesen szétverte az eddigi turistákat vonzó városképet, egyes nagyobb csomópontokon pedig drogos bűnözőbandák jelentek meg, ami pedig jelentősen csökkenti a közbiztonságot - vélte Deák Dániel.

Az elemző szerint egy biztos: a főpolgármester kampánya kisiklott, aminek hatására ma már nem az a budapesti fiatalok szemében menő politikus, aki mondjuk a 2019-es önkormányzati választási kampányban volt, hanem egy nyelveket nem beszélő, hibát hibára halmozó, egyre kínosabb politikus, akinek a támogatottsága hónapról-hónapra csökken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!