Futár autóját lopta el egy esztergomi férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy esztergomi férfi előbb ellopta egy biciklis táskáját, majd álnéven ételt rendelt és ellopta a futár autóját. Később egy másik autót is ellopott. A bíróság elrendelte a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A férfi augusztus 25-én, este biciklizett az Esztergom Kis-Duna sétányon, amikor utolérte az előtte lévő biciklist. Amikor melléért, kikapta a kosarából a bevásárlótáskát majd elmenekült.

Később a táskát minden tartalmával együtt a Dunába dobta.

A kár 25 ezer forint volt.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Augusztus 29-én este álnéven ételt rendelt. Címként nem a tartózkodási helyét adta meg, majd amikor a futár odaért, telefonon elirányította a kocsitól.

Az volt a célja, hogy kilopja a kocsiból az ételt, de amikor meglátta, hogy benne van a kulcs, úgy döntött, hogy ellopja az autót.

Később kilopta belőle az ételt, a melegentartó táskát, a rádiósmagnót, egy USB töltőt, egy kormányvédőt. Ezek összesen 50.000 forintot érnek.

Egy másik esetben egy parkoló autót lopott el. Az volt a célja, hogy egy másik kocsi rendszámával fogja használni.

A kocsiból kilopott 2 napszemüvegét, egy elektromos rollert és a kulcsokat, irattartót. Ezen kívül levette mindkét rendszámtáblát és azokat a Dunába dobta.

A férfi ellen jármű önkényes elvétele és más bűncselekmény miatt indult eljárás. Mivel fennáll a bűnismétlés veszélye, a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről