Havazik Zalában, csúszós utakra figyelmeztetnek - a Bakonyban és a Mecsekben öt centi eshet

Vágólapra másolva!
Havasak, hókásásak, helyenként csúszósak az utak Zalában, ahol több baleset is történt már, ezért a rendőrség fokozott óvatosságra figyelmezteti az autósokat - olvasható a rendőrség honlapján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint ma leginkább a Dunántúli-középhegységben, Zalában, illetve a Dél-Dunántúlon várható néhány centiméteres hóréteg.
Vágólapra másolva!

A téli útviszonyok között a balesetek fő oka az, hogy a sofőrök nem, vagy csak lassan alkalmazkodnak a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokhoz - áll a tájékoztatásban. Az évszakra jellemzően a legtöbb problémát a csúszós út és a korlátozott látási viszonyok okozzák, ezért fontos, hogy az autókat műszakilag felkészítsük, és készen álljunk a megváltozott körülmények közötti vezetésre - írják.

A hóesés miatt több beleset is történt Zalában

A 76-os főúton elakadt a forgalom Nagykapornak határában egy teherautó miatt

a Zaol tájékoztatása szerint.

A 74-es főúton a megyeszékhely térségében tazért alakult ki dugó, mert elakadt egy autó egy körforgalomnál.

Árokba csúszott, és egy táblát is kidöntött péntek kora délelőtt egy autó a 75-ös út Lenti és Nova közötti szakaszán, a hernyéki elágazó közelében.

A Gellénháza utáni kanyarban a hó miatt csak lépésban halad a forgalom, két kamion is elakadt.

Zalaegerszeg és Zalacsány között csak egy nyomvonalon lehet közlekedni.

Árokba hajtott egy autó Pétfürdőnél

A baleset a 8-as főút 33-as kilométerénél, a Várpalota felé vezető szakaszon történt pénteken kora délután - írta honlapján a Katasztrófavédelem. Mentés idején a forgalom félpályán, rendőri irányítás mellett halad.

Álló autónak hajtottak Zalaegerszegen

Nekiütközött egy álló autónak egy személyautó Zalaegerszegen, a Vizslaparki úton, szintén a kora délutáni órákban. A személyautóban csak a sofőr volt, őt a tűzoltók kiemelték és átadták a mentőknek. A baleset helyszínén forgalmi akadályra van.

Reggel még nem volt olyan nagy a káosz, bár már akkor több kisebb koccanás is történt, és a 76-os főúton egy kamion is keresztbefordult az úton.

Lentit is beborította a hó.

Reggel óta esik már, az elmúlt egy órában egyre sűrűbben és nagy pelyhekben. A közlekedés egyelőre zavartalan. - írja a Zaol.

Forrás: police.hu

A Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint

a Dunántúlon havazás, a délebbi részeken havas eső, hó várható.

Leginkább a Dunántúli-középhegységben, Zalában, illetve a Dél-Dunántúlon főként a Mecsekben, illetve a magasabban fekvő dombvidéki tájakon néhány cm vizes, tapadó hóréteg kialakulása várható, de több helyen az olvadás mellett inkább csak átmeneti lepelnyi hó lesz a jellemző. Egyes helyeken (Bakony, Mecsek) ugyanakkor akár 5 cm fölötti mennyiség is hullhat.

A sárgával jelzett megyékben (Veszprém, Zala) van érvényben figyelmeztetés a havazás miatt Forrás: met.hu
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről