Országszerte vert át embereket az interneten egy banda

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy 8 fős banda autókat és más, hasonlóan értékes tárgyakat árult az interneten, majd amint megkapták értük az előleget, eltűntek. Az ügyészség vádat emelt ellenük.
Vágólapra másolva!

A csalók 2018 május és 2019 februárja között több internetes oldalon árultak

autókat, lakóautókat, mobilházat, konyhabútort, fűnyírót, kerti traktort és más értékes tárgyakat kedvező feltételekkel.

Valójában egyik tárgy sem volt a tulajdonukban.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy férfi Budapesten olyan nehéz körülmények között élő embereket toborzott, akik vállalták, hogy a nevüket és a frissen nyittatott számlájuk számát biztosítják a csalásokhoz.

A számlákra bejövő vételárat vagy előleget készpénzben adták oda a férfinak, cserébe némi jutalékot kaptak.

Egy 50 éves nő közvetített a csalók és a pénzt átvevő férfi között.

Az átvert emberek a pénz elküldése után próbált kapcsolatba lépni a hirdetőkkel, de azok eltűntek. A módszerrel több tucat embert vertek át, esetenként több mint 100 ezer forintot szereztek meg tőlük.

Az ügyészség a nőt és a férfit csalással vádolja, további hat személyt pedig pénzmosással. Azt javasolják, hogy a bíróság 3 személyt ítéljen börtönbüntetésre, a többieket pedig felfüggesztett büntetésre – írja a Heves Megyei Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!