Rendőrökre támadt egy család Berettyóújfalun

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A rendőrök azért mentek ki egy házhoz, mert a bejelentés szerint az ott élő férfi megverte az élettársát. A férfi ellenállt a rendőröknek, aztán többször rájuk is támadt. Segített neki az élettársa és az anyja is.
Vágólapra másolva!

Tavaly, március 15-én reggel kaptak bejelentést a rendőrök, hogy egy berettyóújfalui házban élő férfi megverte az élettársát. A férfi hangoskodással többször megzavarta a rendőrök munkáját. Az élettársát pedig számon kérte amiatt, mert rendőröket hívott a házukba.

Hirtelen a férfi ökölbe szorított kézzel rátámadt a rendőrökre, akik felszólították, hogy ne akadályozza az intézkedést.

A házigazda kijelentette, hogy őt nem viszik sehová, majd követelte, hogy takarodjanak a házából. A hangoskodásra megjelent a férfi anyja, amitől a férfi csak idegesebb lett, úgyhogy a rendőrök elhatározták, hogy megbilincselik. Az asszony kiabálni kezdett velük, el akarta őket zavarni a háztól. Oda akart lépni a fiához, amit az egyik rendőr megakadályozott.

A férfi ököllel megütötte az őt megbilincselni akaró rendőrt, mire az könnygázt fúj rá.

Az erőszakos házigazdának sikerült bemenekülnie a hálószobába, ahova vele tartott az anyja és az élettársa is.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Közben erősítés érkezett a házhoz.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy legyen együttműködő, amire továbbra sem volt hajlandó. Fenyegetőzött, azt kiabálta, hogy nem megy sehová és szidta a rendőröket. A nő és az asszony is kiabált a rendőrökkel. Ők is azt kérték, hogy menjenek el.

Ekkor az egyik rendőr odalépett a férfihoz, megfogta a kezét, mire az megmarkolta a ruháját és megpróbálta lerántani.

A rendőr társai lefogták a férfit, kivitték a tornácra, ahol végre sikerült megbilincselni. A férfi folyamatosan ellenállt, amiben segített neki az élettársa is. A nő megpróbálta lefogni az egyik rendőrt, hogy a párja el tudjon menekülni. A nőt is lefogták rendőrök, ekkor viszont az idős asszony lépett oda, és megpróbálta menteni a fiát.

Az ügyben korábban előkészítő ülést tartott a bíróság, ahol a férfi és az élettársa beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A férfi anyja azonban nem, ezért tárgyalóterembe került az ügy.

Az eljárás végén a bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt a férfit 4 év börtönbüntetésre ítélte, az anyját és az élettársát pedig 2 év próbaidőre.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodást kért, a család és a védőik elfogadták a döntést - írta a Debrecni Törvényszék.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről