Közel 16 millió forintot csalt ki barátaitól egy férfi

forint, pénz
illusztráció
Vágólapra másolva!
Több rendbeli csalás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki úgy kért nagyobb összegű kölcsönöket az ismerőseitől, hogy sem lehetősége, sem szándéka nem volt a pénzt visszafizetni.
Vágólapra másolva!

A 43 éves férfi, akit a bíróság korábban hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, 2017 januárjától anyagi nehézségekkel küzdött. Problémáinak megoldása érdekében több ismerősét felkereste, és különböző valótlan okokra például nem létező beruházásokra és hatósági eljárásokra hivatkozva

150 ezer forinttól 6 millióig terjedő összegeket kért kölcsön,

tartozásait sosem egyenlítette ki.

Hogy hazugságait alátámassza, a férfi több embernek is mutatott hamisított bankszámla kivonatot, egyszer pedig még egy hamis bírósági ítéletet is elővett.

Tavaly év elejéig 9 embernek okozott 20 összesen 15 857 000 forint kárt.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől eltiltás kiszabását és vagyonelkobzást indítványtozott azzal, hogy a bíróság egyúttal rendelje el a férfi korábbi, felfüggesztett büntetésének végrehajtását is.

Címlapi képünk illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről