Rendőrök törték rá az acélajtót az öt éve körözött csaló utazásszervezőre - videó

illusztráció
Vágólapra másolva!
145 rendbeli csalás miatt körözték azt a 32 éves férfit, aki utazásszervezőnek adva ki magát több százezer forintot csalt ki az emberekből. A férfi öt éve bujkált a hatóságok elől, egy lipótvárosi társasházban fogták el.
Vágólapra másolva!

A körözött férfi alaposan biztosította a rejtekhelyét, a rendőröknek először a bejárati ajtót fedő acélrácsot kellett felnyitniuk a tűzoltók segítségével, hogy eljussanak a lakásáig. A csaló még akkor sem jött elő, amikor a lakás ajtaján próbáltak bejutni a rendőrök, ezért az ajtót is rá kellett törni.

A lakásban számos mobiltelefonra, laptopra, asztali számítógépre, dokumentumokra, valamint nyolcmillió forintra bukkantak. Még egy más nevére kiállított, de a férfi saját arcképével ellátott személyi igazolvány is volt nála.

A közlemény szerint a férfi 2015-ben

olaszországi nyaralásokat hirdetett, azonban a befizetett többszázezres összegek ellenére soha nem jött létre még csak a szállások lefoglalása sem.

A megtévesztés érdekében a férfi fiktív céget is alapított, amely internetes közvetítő és kereskedő oldalakkal szerződött, így egyre szélesebb ügyfélkört ért el. A bűncselekménnyel

okozott kár közel 30 millió forint.

A férfit november 16-án fogták el, majd kihallgatták.

Címlapi / social képünk illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!