A Soros-hálózat embere megnyitná a határt a migránsok előtt

migráció, Litvánia
Litvániának komoly nehézségekkel kell megküzdeni a migráció terén, miután Aljakszandr Lukasena "hibrid" háborút indított az Európai Unió ellen.
Vágólapra másolva!
Lengyelországnak be kellene engednie a bevándorlókat – fejtette ki Gerald Knaus a Die Weltnek adott interjúban. Az elmúlt több mint egy hét alatt a lengyel–fehérorosz határon mintegy 4000 migráns gyülekezett, akik készen állnak arra, hogy akár erőszakosan is bejussanak az országba – erről ír a Magyar Nemzet. „Lengyelországnak be kell tartania az uniós jogrendet és a schengeni előírásokat" – tette hozzá Knaus.
Vágólapra másolva!

A portál a Híradó.hu cikkére hivatkozva azt írja, hogy

– idézte Knaust a Focus Online, aki hozzátette, hogy az Európai Unió minden országában törvényellenes a menekültek visszafordítása.

– fogalmazott a lobbista, aki Angela Merkel ügyvivő kancellár megbízásából részt vett az EU és Törökország között 2016-ban létrejött migrációs egyezmény előkészítésében – hivatkozik a Magyar Nemzet a Hírado.hu cikkére. Mint írják, Knaus a német lapnak kifejtette:

az lenne a helyes megoldás, ha azokat a migránsokat, akik egy bizonyos határidő után érkeznek Lengyelországba, egy, az EU-n kívüli „biztonságos országba" szállítanák. Ilyen befogadóország lehet szerinte Ukrajna, amely közvetlenül határos a konfliktusban érintett mindkét országgal, és idén júliusban – Moldova és Georgia mellett – együttműködési nyilatkozatot írt alá az Európai Unióval.

Az európai jog szerint lehetőség van arra, hogy a Fehéroroszországból érkezőket őrizetbe vegyék, és egy biztonságos harmadik országba, például Ukrajnába telepítsék.

– fejtette ki Knaus, akinek a tevékenységéről a hazai sajtó is többször beszámolt. A Magyar Nemzet cikksorozatban mutatta be a Soros-hálózat Magyarország elleni lejárató hadjáratának vezetőjét és tevékenységét, aki kommunikációs offenzívát is indított Magyarország ellen.

Mint arról korábban írunk, továbbra is rendkívül feszült a helyzet a lengyel–fehérorosz határon. Kedden újabb tömeges határátlépési kísérlet zajlott, amit a lengyel hatóságok megakadályoztak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről