Baltával támadt volt élettársa új párjára egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy 44 éves férfi nem tudta elviselni, hogy az élettársa elhagyta, ezért többször is erőszakkal akarta rávenni a nőt, hogy menjen vissza hozzá. Az egyik alkalommal baltával támadta nő új férjére, és kis híján megölte. A Debreceni Törvényszék emberölés kísérlete, magánlaksértés, valamint zaklatás miatt, mint különös visszaesőt 7 év börtönre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.
Vágólapra másolva!

A párnak két gyereke is született, aztán a nő elhagyta a férfit, aki érzelmileg nem tudott a gyerekei anyjától elszakadni. Annak ellenére nem, hogy a nő közben férjhez ment máshoz, akivel egy hajdúsági kisvárosban élt. A féltékeny volt élettárs 2019 tavaszán és nyarán többször elment a házukhoz, és erőszakosan próbálta rávenni a nőt, hogy menjen vissza hozzá. Az exe azonban mindig visszautasította, amiért a férfi a másik férfit hibáztatta.

Előfordult, hogy mindkettejüket halálosan megfenyegette és a rendőröknek kellett intézkednie ellene.

Júniusban a férfi is volt élettársával közös fiuk ballagásán. Hazafelé követte a nőt. Még az udvarukra is bement utána, ahol a nő férje rászólt. Azt kérte, hogy menjen el, olyan erővel megütötte, hogy a széken ülő férfi hanyatt esett. Mivel a megütött áldozat tartott az újabb támadástól, felkapott egy kisbaltát és megint felszólította a férfit, hogy menjen el a házából. Közben egyik kezével megfogta a nyakát és megpróbálta őt a teraszról kifelé tolni. A részeg támadó ellenállt. Vekeredeni kezdtek, végül mindkét férfi elesett. Ekkor a támadó felvette a földön lévő, fél méteres nyéllel ellátott, másfél kiló súlyú baltát és

az eszköz fokával egyszer nagyon erősen a védtelen ember homlokára sújtott.

Az ütés erejétől a férfi feje erősen vérezni kezdett és a beszédképességét is elvesztette. Felesége és fia megakadályozta, hogy újabb támadás érte, közben az asszony hívta a mentőket. A férfin a kórházban életmentő műtétet hajtottak végre, mivel bal oldali homloktájékon megsérült és a koponyája is bevérzett. Súlyos sérülései maradandó testi fogyatékosság visszamaradásával végül gyógyultak.

Forrás: Ügyészség.hu

A férfi az eljárás közben nem ismerte be a bűnösségét. Elmondása szerint magát védte, a férj sérülése pedig baleset volt. Azt mondta, akkor üthette meg a fején, amikor ráncigálták egymást.

A bíróság gyilkossági kísérlet, magánlaksértés és zaklatás miatt 7 év börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Az ítélet ellen védőjével együtt felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyészek is megtették, ők azért, hogy több büntetést kapjon, mint 7 év.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről