Ezt érdemes tudni az 5-11 éves gyermekek oltásáról

Egy nyolc éves kislány megkapja a Pfizer-Biontech koronavírus elleni vakcináját Kanadában. A járvány globális letörése szempontjából, kulcsfontosságú az 5-11 éves korosztály oltása is.
Vágólapra másolva!
Mit érdemes tudni az 5-11 éves gyermekek oltásáról? címmel osztottak meg egy képet a Magyarország Kormánya Facebook-oldalán. A fotón összegyűjtve informálják a szülőket arról, mit érdemes tudni az 5-11 éves kisgyermekek oltásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A közösségi oldalon megosztott fényképen arról informálja a közvéleményt a kormány, hogy mit érdemes tudni az 5-11 éves gyermekek oltásáról.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, szerdai nappal megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyerekek oltásához is.

A gyerekek oltása az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál fog történni.

A gyerekek oltására kijelölt kórházi oltópontokra az internetes időpontfoglalót fogják megnyitni néhány napon belül, ennek dátumáról külön tájékoztatást fognak adni.

AZ INTERNETEN AZOK A SZÜLŐK FOGNAK TUDNI MAJD IDŐPONTOT FOGLALNI, AKIK ÉRVÉNYES REGISZTRÁCIÓVAL RENDELKEZNEK.

Emellett a gyermekvakcinát igénylő házi gyermekorvosok is fognak kapni a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan

69 EZER GYEREK OLTÁSÁT TESZI LEHETŐVÉ DECEMBER 15-TŐL.

Az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte

Mint ismert, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a közelmúltban jelentette be, hogy engedélyezi az 5-11 éves korosztály oltását is a Pfizer gyermekvakcinájával. Az első vakcinaszállítmány várhatóan jövő hét elején érkezik meg Magyarországra. Az első szállítmányban várhatóan 138 ezer adag vakcina érkezik, amelynek a fele - tehát 69 ezer adag vakcina - oltható el, a másik felét félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina-szállítmányok sorsa még bizonytalan.

A MÁSODIK OLTÁS A GYEREKEKNÉL IS AZ ELSŐ OLTÁS UTÁN 3 HÉTTEL LESZ ESEDÉKES.

Egy ampullában 10 gyerek oltásához való vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni, hogy egy kinyitott ampullára 10 gyereket kell szervezni a házi gyermekorvosoknak is.

Gyermekek regisztrációja itt: https://vakcinainfo.gov.hu/

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről