A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Migránsokat szállító embercsempészbanda újabb tagja ellen emeltek vádat

buszsofőr, busz, buszbaleset, autóbusz illusztráció
Szándékosan idézte elő a sofőr a délnyugat-kínai atóbusz-szerencsétlenséget
Vágólapra másolva!
Buszsofőrök segítségével Romániából csempészett migránsokat Magyarországra egy banda. Az ügyészség most a banda egy újabb tagja, egy sofőr ellen emelt vádat és fegyházbüntetést indítványoz vele szemben.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy jordániai és egy szlovák férfi 2017 októberétől 2018 márciusáig egy olyan bűnszervezetet irányítottak, amely pénzért migránsoknak segített jogellenesen Romániából Magyarországra, majd Nyugat-Európába eljutni.

A két férfi menetrend szerinti buszjáratok sofőrjeit, és olyanokat szervezett be, akik iraki és iráni migránsokat rejtettek, vagy szállásoltak el.

Ilyen buszsofőr volt egy 44 éves férfi is, aki a vád szerint 17 migránst juttatott Magyarországra.

A férfi – sofőrtársával együtt – Romániában, a Királyhágó közeli pihenőhelyen felvette a külföldieket a busszal, a csomagtérben elbújtatta őket, aztán átlépett a határon, aztán Budapesten a Népliget buszpályaudvar közelében rakta ki őket.

A sofőrök csempészett személyenként 200-900 euro közötti, változó összegű eurót kaptak, a gyermekekért azonban nem járt fizetség.


A Fővárosi Főügyészség a sofőrrel szemben bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett embercsempészés miatt nyújtott be vádiratot, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!