A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Covid-konténerből, üzletközpontból és saját rokonától is lopott egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Legalább nyolc helyen lopott el valamit egy budapesti férfi tavaly október és idén január között, míg végül a napokban elfogták - írta honlapján a renddőrség.
Vágólapra másolva!

A férfi először 2021. október 17-én délután osont be

  • egy IX. kerületi bevásárlóközpont egyik előadótermébe, ahonnan a rendezvény szünetében egy táskát emelt el a benne tárolt mobilokkal, pénzzel és bankkártyával együtt. A más nevére kiállított kártyával két alkalommal vásárolt is.

A tolvaj ez után

  • saját unokahúga szalagavatóján volt vendég 2021. december 3-án este egy kőbányai művelődési házban, ahol a tanárok részére elkülönített helyiségből egy táskát vett magához, benne pénzzel, telefonnal, okmányokkal és egy bankkártyával.

December 10-én este

  • egy ismerőse XVIII. kerületi lakásából orozta el annak telefonját, táblagépét, pénzét, okmányait, bankkártyáját és munkahelyéhez tartozó mágneses ajtónyitóját. Az eszköz birtokában még éjjel felkereste ismerőse zuglói munkahelyét, ahol az egyik COVID-mintavevő konténerbe így könnyedén bejutott, majd onnan ellopott egy számítógépet, mobiltelefont és pénzt.
  • Két nappal később a besurranó az egyik budapesti vasútállomás öltözőjébe osont be, ahol egy irattárcára tett szert a benne lévő iratokkal és bankkártyával együtt. Utóbbival hétszer vásárolt is.

A tolvaj végül

  • 2021. január 1. délután és 2. hajnal között egy másik COVID-mintavevő konténerre csapott le Ferencvárosban, ám a mágneses ajtónyitó, -mivel azt már letiltották - nem nyitotta azt ki. A férfi akkor erőszakkal felnyitotta a konténert, majd egy laptoppal, egy mobiltelefonnal és több mint százezer forinttal távozott onnan.

A ferencvárosi rendőrök

az elkövetőt a budapesti H. Sándorként azonosították, akit 2022. január 3-án egy józsefvárosi hotelban fogtak el

. Szobájában megtalálták az előző nap ellopott számítógépet, mobiltelefont és a maradék pénzt.

H. Sándor a bűncselekmények elkövetését részben elismerte, a rendőrök őrizetbe vették.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!