Két halálos lakástűz volt szombat este

tűz, tűzeset, kerepesi út, budapest, főtaxi, kerepesi, 8. kerület, tűzoltó, katasztrófavédelem, illusztráció
Vágólapra másolva!
Szombat este Apostagon és Görgetegen is meghalt egy ember tűz miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Vágólapra másolva!

Este negyed nyolc után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Bács-Kiskun megyei Apostagon, a Búzavirág utcában kigyulladt egy Duna-parti faszerkezetű nyaraló, a tulajdonosa pedig nem jött ki az épületből. Három járművel tizenkét tűzoltó vonult a teljes terjedelmében égő negyven négyzetméteres nyaralóhoz. A tűzben két gázpalack is felrobbant.

A tűzoltók ötven percig küzdöttek a lángokkal, majd a romok átvizsgálása közben egy holttestet találtak.

Este fél kilenc körül egy másik esetről is jelzés érkezett: a Somogy megyei Görgetegen, a Petőfi utcában gyulladt ki egy családi ház. Még a tűzoltók kiérkezése előtt

a szomszédok kihoztak egy embert az égő házból, azonban annyi füstöt lélegzett be, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

A szomszédok a tüzet is oltani kezdték, azonban nem bírtak vele. Négy járművel tizenhét tűzoltó vonult az esethez, akik több irányból is oltották a hetven négyzetméteres égő családi házat. A nappaliban asztal, székek, és szekrények, egy másik szobában pedig a kályha környezete égett.

A katasztrófavédelem mindkét helyszínen vizsgálja, hogy pontosan mikor, hol és miért keletkezett a tűz. A hasonló esetek elkerülése érdekében javasolt füstérzékelőt vásárolni otthonra, amit a szoba közepén a plafonra kell felszerelni.

Címlapi / social media képünk illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről