Gulyás Gergely: El kell utasítani a baloldal javaslatát a magyar katonai részvételről

Ukrán válság, 2022, Magyarország, Budapest, tüntetés az orosz nagykövetség épülete előtt, Andrássy út, tüntetés, Ukrajna, Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
El kell utasítani a baloldal javaslatát az ukrajnai magyar katonai részvételről - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Vásárosnaményban.
Vágólapra másolva!

- fogalmazott Gulyás Gergely. Megerősítette:

mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb a béke újra visszatérjen és Magyarország ebbe a katonai konfliktusba ne sodródjon bele.

Aláhúzta:

Gulyás Gergely azt mondta: bíznak abban, hogy a háborús veszély a lehető leghamarabb megszűnik. A NATO-tagországok is egységesek és a NATO-tagállamok védettségét közösen biztosítják.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Eduard Heger szlovák (b), Petr Fiala cseh (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (j2, takarva) a V4-ek miniszterelnökeinek egyeztetésén az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozója előtt, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én Forrás: MTI/Fischer Zoltán

Emlékeztetett: a miniszterelnök csütörtök este Brüsszelben tárgyalt az unió állam- és kormányfőivel, ahol a magyar álláspont végig az volt, hogy közös uniós álláspontot kell kialakítani és Magyarország mindent támogat, ami az unió tagállamai számára elfogadható. Gulyás Gergely hangsúlyozta:

az Oroszország által indított katonai akciót Magyarország elítéli, az ezzel összefüggő szankciókat a külügyminiszterek most véglegesítik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!