Víztisztító-gépes csalót fogtak Szegeden, 30 embert vert át

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020 őszétől, egy év leforgása alatt városszerte többektől vett át pénzt víztisztító berendezésre, miközben a beszerelésük sosem állt szándékában.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy férfi a vízközmű-szolgáltató munkatársának adta ki magát, így kereste fel kiszemelt áldozatait az otthonukban.

Azt hazudta nekik, hogy a szegedi víz rossz minősége miatt hamarosan kötelező lesz víztisztító gép beszerelése minden háztartásban.

Ezután jött az ajánlat. Közölte velük, hogy amennyiben előlegként a berendezés telepítési-és anyagköltségeit a helyszínen kifizetik neki,

50 százalékos kedvezményt tud adni a gép árából.

A komolyság látszata érdekében és azért, hogy áldozatai bizalmát elnyerje, az egyik korábbi munkahelyéről származó megrendelőlapot is kitöltött, és a cég nevében bevételi bizonylatokat is adott az átvett összegekről.

Harmincan dőltek be, ebből 10 nyugdíj és esetenként 63 ezer és 6 ezer forint közötti összeget adtak a férfinak. Ketten viszont gyanút fogtak, és nem adtak neki pénzt. Az egyikük még a rendőrséget is hívta.

A harminc ember kára meghaladja a 600 ezer forintot.

A járási ügyészség a férfit a becsapott emberek száma és a nekik okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalással valamint 30 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A vádemelés óta letartóztatás alatt álló férfi sorsáról a Szegedi Járásbíróság dönt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről