A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szijjártó Péter: Magyarország nem blokkolja az Oroszország elleni szankciókat

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter interjút ad az Origonak 2021. február 17-én.
Vágólapra másolva!
Magyarország soha, egyetlen szankciós előterjesztéssel szemben sem szólalt fel, nem blokkolt és nem is blokkol semmit - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon az Oroszországgal szembeni szankciókkal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter hangsúlyozta,

Magyarország békét szeretne.

"Ezért dolgozunk, ezért tárgyalok az orosz és az ukrán kormányok képviselőivel arról, hogy kezdjenek közvetlen megbeszéléseket Budapesten" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, ebben fogja kérni az ENSZ vezetőinek segítségét szombaton New Yorkban is.

Szijjártó Péter aláhúzta, "sajnálattal és megütközéssel látom közben, hogy a nemzetközi politika és a nemzetközi sajtó egyes képviselői nem átallanak álhíreket gyártani és hazudozni".
"Nem fér a fejembe, hogy hogyan lehet, hogy miközben háború van, emberek halnak meg, egyesek fake news gyárakat üzemeltetnek" - közölte.

Kiemelte, "most azt hazudják, hogy Magyarország blokkolja az Oroszországgal szembeni szankciók egy részét, például a SWIFT rendszerrel kapcsolatban".

- jelentette ki Szijjártó Péter.

A miniszter arra szólította fel a "fake news terjesztőit", hogy "legyenek bármilyen nemzetiségűek, szégyelljék magukat!!!".

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szintén szombati Twitter-bejegyzésében ugyancsak fake news-nak nevezte azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Magyarország maradt az egyetlen uniós tagállam, amely ellenzi Oroszország kizárását a SWIFT-rendszerből.

Kiemelte, Magyarország 100 százalékban kiáll a közös uniós erőfeszítések mellett.
"Nem teszünk kevesebbet, mint amit az EU álláspontja megkövetel" - fogalmazott Kovács Zoltán, hozzátéve, nem Magyarországtól függ, hogy többet tegyenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!