Vágólapra másolva!
A vajdasági magyaroknak elegük lett a baloldal miniszterelnök-jelöltjéből.
Vágólapra másolva!

– áll a Vajdasági Magyar Szövetség mai közleményében. Az irományban kifejtik: a VMSZ azért dolgozik, hogy a vajdasági magyarok – lehetőség szerint az egyhangúsághoz közelítve – tegyék meg javaslatukat Márki Zay Péter számára, miszerint

„boldogulását az amerikai filmiparban keresse inkább, ahol a jelenleg uralkodó divat okán tárt karokkal fogják várni őt".

Egyébként is: azzal, hogy külön-külön képviseli a fasisztákat és kommunistákat, felülírta a második világháború befejezése óta megkérdőjelezhetetlen civilizációs és erkölcsi, emberi és politikai elvet, ami szerint tilos és elfogadhatatlan a náci és kommunista ideológia képviselete, máris új fejezetet nyitott abban a világban, amely a valóságot képes politikai-horror forgatókönyvvé tenni – tették hozzá.

A VMSZ megjegyezte, Márki-Zay Péter a halott magyaroknak már nem tud ártani, viszont meggyőződésük, hogy az élőknek nincs rá szükségük. A párt közleménye szerint mindez a koronavírus-járvány nélkül is gyalázatos kijelentés lenne, és úgy vélik, csupán „egy gyáva alak vádaskodásáról van szó". – Márpedig a gyávának, mint tudjuk, nincs hazája, ezért mindenre képes. Meg fogjuk állítani – fejezték be a közleményt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!