Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapatának pilótája, Carlos Sainz Jr. több, eddig róla kevésbé vagy egyáltalán nem ismert dolgot árult el magáról egy interjúban.

A kétszeres ralivilágbajnok és négyszeres Dakar-rali győztes legenda fia, Carlos Sainz Jr. a legutóbbi, Szingapúri Nagydíjon már a 200. Forma-1-es futamán indulhatott el. A 30 éves spanyol pilóta a Toro Rosso, a Renault és a McLaren versenyzője is volt, 2021-ben pedig a Ferrarihoz igazolt, amely csapattal eddig három futamgyőzelmet szerzett. Sainz a mostani szezon végén elhagyja az olasz istállót, és a Williamshez igazol, ahol Alexander Albon csapattársa lesz. Carlos Sainz Jr. az őszi szünetben az F1 hivatalos oldalának nyilatkozott a személyes dolgairól, így több, eddig nem közismert tény is kiderült róla.

Carlos Sainz, Ferrari, F1
Carlos Sainz a Ferraritól a Williams F1-es csapatához igazol
Fotó: JOHN THYS / AFP

Tudnivalók Carlos Sainz Jr.-ról – ezt mondta a Ferrari F1-es pilótája

  • Sainz megfontoltnak, racionálisnak és jó focistának tartja magát, de egyáltalán nem szeret önmagáról beszélni.
  • Az általa "aranykorszaknak" nevezett 2000-es évek elején Michael Schumacher, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen csatáját nézte a televízióban, a bálványai csatáját figyelve szeretett bele a Forma-1-be.
  • A gokartos éveiben túlságosan udvarias és előzékeny volt, az édesapja tanította meg neki, hogy az autósportban muszáj keménynek lennie.
  • Ellentétben néhány riválisával, neki elsőre sikerült teljesíteni a forgalmi vizsgát a közutakon.
  • Barátjának senkit nem szeret nevezni az F1-ből, de elmondása szerint a pilóták közül Lando Norrisszal van a legjobb kapcsolata, a mérnökök közül pedig Tom Stallarddal és Riccardo Adamival ápol átlagon felüli viszonyt.
  • Szerinte a jelenlegi mezőnyből Fernando Alonso és ő a legjobb labdarúgók, de úgy véli, Pierre Gasly is elég jól futballozik.
  • Örül, amikor pizzát vagy hamburgert ehet, de édesszájú is, így a tiramisut, a fagylaltot, a sajttortát és a palacsintát is nagyon kedveli.
  • Szívesen lenne személyi edző, de a Forma-1-ben a stratéga és a csapatfőnök szerepét is örömmel kipróbálná egy időre.
  • Öt év múlva már nagyon szeretne F1-es világbajnok lenni, reméli, hogy a megfelelő helyen és időpontban ez sikerül is majd neki.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!