A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A Fradi-szurkolók több mint 90 százaléka az orosz sztáredző mellett áll

CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Budapest, 2022. március 6. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. március 6-án. A címvédő Ferencváros 2-1-re győzött. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Fradi szurkolóinak több mint 90 százaléka szerint azért nem lehet elbocsátani Sztanyiszlav Csercseszovot, mert orosz nemzetiségű. A Ferencváros edzője a vasárnapi Kisvárda elleni meccsen már bizonyította, hogy képes háttérbe szorítani a nemzetiségi ellentéteket, mivel becserélte az ukrán válogatott Zubkovot, aki remek játékával hozzájárult a csapat győzelméhez. 
Vágólapra másolva!

A Ferencváros szurkolóinak több mint 90 százaléka szerint a klub vezetésének nem kell kirúgnia Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt csak azért, mert orosz származású - mindez az ulloi129.hu oldal szavazása alapján derült ki. A portál szerint a Fradi-szurkolók tehát egyértelmű üzenetet küldtek, mivel szerintük is csak akkor érdemes az edző elküldését felvetni, ha a csapat eredményei gyengék, és nem azért, mert ezt kívülről valaki kéri, vagy éppen milyen a nemzetisége.

A Ferencváros szurkolói szerint is azért nem lehet elbocsátani Csercseszovot, mert orosz nemzetiségű Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az orosz válogatott korábbi vezetőedzőjének egyébként sikerült a háborús helyzetet az öltöző és a klub falain kívül rekesztenie. Mindezt jól bizonyította, hogy a vasárnapi Ferencváros-Kisvárda mérkőzés 58. percében Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros neves orosz edzője, korábbi szövetségi kapitány becserélte Olekszander Zubkovot. Normál esetben ez a csere még hír sem lenne, azonban a február 24-e óta tartó orosz-ukrán háború miatt hatalmas jelentősége volt ennek a lépésnek.

A háború kitörése óta több találgatás is megjelent arról, hogyan képes kezelni a Ferencváros orosz származású edzője a kialakult helyzetet. A csere világosan megmutatta, hogy továbbra is csak a teljesítmény számít a Ferencvárosnál, és nem a nemzetiség. A szurkolói szavazás pedig csak megerősítette ezt a nézetet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!