Dömötör Csaba: Ami a baloldaltól békeidőben szimplán vérforraló, az háborús helyzetben életveszélyes

Dömötör Csaba nemzetközi kapcsolatok szakértője, politikus; 2018. május 8. óta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, interjú, 2022.02.28.
Dömötör Csaba nemzetközi kapcsolatok szakértője, politikus; 2018. május 8. óta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője.
Vágólapra másolva!
Történelmi tapasztalataink alapján nem kell sokat gondolkodnunk azon, hogy milyen következményekkel jár, ha magyar katonák külföldön harcolnak – mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjúban Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az orosz–ukrán háború belpolitikai vonatkozásai mellett szót ejtett a vasárnapi országgyűlési választás, valamint a gyermekvédelmi népszavazás tétjéről is.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba szerint az egész kormányzati ciklus rendkívüli volt és olyan dolgok történtek, amelyeket korábban senki sem jósolt volna. Kiemelte a koronavírus-járványt, valamint az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktust is. Mindez szerinte egy új helyzetet teremtett, azonban a lényeg nem változott:

"bármilyen nehézséggel álljon is szemben Magyarország, a mi politikai közösségünkre lehet számítani".

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a választás tétje, hogy lesz-e olyan kormánya Magyarországnak, amely képes fenntartani hazánk biztonságát. A biztonság lesz a legnagyobb kincs a következő években.

Dömötör Csaba szerint a mostani kihívó egy megújulni képtelen baloldal, amely 15 év alatt sem tudta lerázni magáról a Gyurcsány család vezető szerepét, szövetkezve olyan külföldi erőkkel, amelyek simulékonyabb és az elvárásaikat jobban befogadó kormányt szeretnének Magyarországon.

A teljes interjút ITT olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!