Kocsis Máté üzent Gyurcsány Ferencnek: Nem, nem és nem! Nem keveredhetünk bele a háborúba!

Orosz hadművelet - Kocsis Máté sajtótájékoztatója a honvédelmi és rendészeti bizottság üléséről, Ukrán válság, Ukrajna
Budapest, 2022. február 25. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozik a sajtónak, miután részt vett az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának zárt ülésén az Országházban 2022. február 25-én. Az ülésen honvédelmi és rendvédelmi vezetők adtak tájékoztatást az Ukrajnában kialakult helyzetről. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője legújabb, közösségi oldalán tett bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországnak semmiképpen sem szabad belekeverednie az orosz-ukrán háborúba. A politikus a DK elnökének, Gyurcsány Ferencnek azon kijelentésére reagált, miszerint meg kell halnunk Ukrajnáért, mert különben pocsék emberek vagyunk. Orbán Viktor miniszterelnök az, aki a kormány több tagjával egyetemben folyamatosan látogatja a magyar-ukrán határt, szervezi a védekezést és a menekültek ellátását, a kormány a BOK Csarnokban kialakított több ezer férőhelyes menekültszálláson segít a háború elől menekülő embereknek. A mostani a valaha volt legnagyobb humanitárius segélyakció Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A Fidesz frakcióvezetője írásában kikérte magának a DK elnökének kijelentéseit, majd hangsúlyozta:

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A politikus cáfolta, hogy a magyar kormány cserben hagyta volna a menekülteket, és Gyurcsány Ferenc emlékezetébe idézte:

Kocsis Máté arra kérte a DK elnökét, hogy a háborús uszítással és az emberek hergelésével hagyjon fel, majd világossá tette, hogy pont ez a jövő vasárnapi országgyűlési választások tétje:

a magyar emberek biztonságának megmaradása, vagy belesodródása egy háborúba.

A frakcióvezető így zárta sorait:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!