Márki-Zay súgógépről beszélt, de ezt is elrontotta

Márki-Zay Péter, videó, beszéd
Vágólapra másolva!
Akadozva, egészen kínosan próbált felolvasni egy szöveget Márki-Zay Péter keddi facebook-os műsorában. Úgy tűnt, mintha fogalma sem lenne, miről beszél - az mindenesetre eléggé látszott, hogy a szöveget mások írták a számára. Az utóbbi időben - pontosabban októberi színre lépésétől fogva - folyamatosan olyan helyzetbe került Márki-Zay, hogy utána magyarázkodnia kell. Először két sajtóst rendeltek mellé, most pedig súgógépről olvastattak fel egy szöveget vele. De nem sikerült. Ezt is elrontotta. Még a háború kitörésének a napját is rosszul mondta.  
Vágólapra másolva!

Emlékezetes, hogy Márki-Zay korábban azt mondta, akár katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO-kéri, a baloldal több politikusával együtt pedig többször kiállt a fegyverszállítások mellett. Ezt akarták feledtetni a baloldal jelöltje mellé rendelt kampányemberek - de sikertelenül. Annyira, hogy Márki-Zay már a legelején, azaz fél percen belül hibázott;

még a háború kitörésének napját sem tudta helyesen felolvasni a súgógépről (Putyin február 24-én támadta meg Ukrajnát, nem 25-én)

Hosszú hetek óta megfigyelhető, hogy Márki-Zay Péter tanácsadói mindent elkövetnek, hogy a rengeteget hibázó baloldali jelölt magától ne beszéljen. Ez önmagában elég abszolút feladat, mármint így satuba fogni egy elvben miniszterelnök-jelöltet, de bizonyos fokig ez a törekvés érthető. Márki-Zaynak gyakorlatilag minden egyes megszólalása után magyarázkodnia kell.

Először megjelent Márki-Zay mellett Simon András, az ATV műsorvezetője, de kiderült, kell szerződtetni egy nála jóval agresszívabb riportert is, így megjelent az egykori Simicska-féle Hír TV-ből kirúgott Péterfi Judit, aki oly annyira óvta mindentől Márki-Zayt, hogy hol a Mediaworks Hírcentrum riporterét lökdöste, hol a piacon kezdett üvöltözni egy járókelővel.

Sőt, egy alkalommal, amikor Márki-Zay egy sajtótájékoztatón egyenesen hozzá fordult, hogy válaszolhat-e egy kérdésre, Péterfi azt mondta neki, hogy nem. És Márki-Zay engedelmeskedett.

Miután Gyurcsány Ferenc megtartotta a baloldal évértékelőjét, néhány nap múlva Márki-Zay is beszélhetett. Súgógépről. Kínos küszködését látva nyilvánvaló volt: egy szót sem ő írt az elmondott beszédből.

És most megérkeztünk a tegnapi naphoz.

Márki-Zay súgógépről olvasott fel egy magyarázkodó szöveget, de azt is elrontotta, már rögtön az elején. A háború kezdőnapját is rosszul mondta.

És hogy miért kellett most éppen magyarázkodnia?

Nem véletlenül adták a szájába, hogy béke kell, korábban ugyanis azt mondta, hogy katonákat is küldeni Ukrajnába.

Sőt, Gyurcsány jelöltje a fegyverszállítások elől sem zárkózott el.

Márki-Zay Péter emellett folyamatosan gyalázta a kárpátaljai magyarokat, akiket „oroszpártinak" nevezett. Hát, ezért kellett a súgógép.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!