A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely törvénytelenül kampányoltak

Vágólapra másolva!
Márki-Zay Pétert és Karácsony Gergelyt törvénysértés miatt elmarasztalta a választási bizottság Vácon.
Vágólapra másolva!

A váci Választási Bizottság egyhangú határozatával megállapította, hogy Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége is elkövette a választási eljárási törvény 145. § (3) bekezdése szerinti jogszabálysértést, vagyis önkormányzati hatósági épületben tiltott választási kampánytevékenységet folytattak.

A Bizottság a jogsértést megvalósító Magyar Önkormányzatok Szövetségét, mint a rendezvény szervezőjét, valamint a rendezvényen kampánytevékenységet folytató Márki-Zay Pétert és Karácsony Gergelyt eltiltotta a további jogsértő magatartástól is.

A törvénysértő rendezvényt 2022. március 16-án a Váci Város Önkormányzatának Tanácstermében tartották, ezen felszólalt Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely mellett Gémesi György gödöllői polgármester, Matkovich Ilona baloldali váci polgármester és részt vett Inotay Gergely baloldali váci országgyűlési képviselőjelölt is. A rendezvény címe „Kiállás és kötelezettségvállalás a magyar önkormányzatiság helyreállításáért" volt, melyen Márki-Zay Péter azt mondta, hogy új kormányzati stílusban közelítene az önkormányzatokhoz.

Érdekesség, hogy Inotay Gergely baloldali képviselőjelölt a rendezvényt követően szervezett utcafórumon a baloldal által tervezett megszorításokról is beszélt. Úgy fogalmazott, hogy „ki se lehet mondani, mi lesz harmadika után, miféle megszorításokra lesz szükség az akkori kormány részéről".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!