A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Viktor: Minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély a háborúra

ORBÁN Viktor
Barabás, 2022. március 18. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (k) ellenőrzést tart a barabási magyar-ukrán határállomáson 2022. március 18-án. A kormányfő mögött Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j) és Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A magyar-német hadiipari együttműködés már korábban kezdődött, ami jó esélyt ad arra, hogy tartós legyen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Zalaegerszegen.
Vágólapra másolva!

A kormányfő a zalaegerszegi Lynx harcjárműgyár épületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadóján tartott beszédében kiemelte: a magyarok pontosan tudják, hogy az a legjobb háború, amelyet sikerül elkerülni.

"Bismarcktól tanultuk még a 19. század végén, hogy minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély a háborúra." És a vaskancellárnak igaza volt: minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély, hogy belekeveredünk egy háborúba - fogalmazott Orbán Viktor.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő ellenőrzést tart a barabási magyar-ukrán határállomáson 2022. március 18-án. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hozzátette: tehát "amikor hadsereget építünk", akkor "persze készülünk a legrosszabbra, de valójában utat nyitunk a kedvező jövő számára is".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!