Halálos balesetet okozott egy kimerülten, céltalanul autózgató sofőr

Két autó ütközött össze 2019. augusztus 16-án nem sokkal 22 óra előtt, a 43-as főút 24-es kilométerszelvényénél, Kiszombor határában
az egyik balesetben részt vevő autó a helyszínelők fotóján
Vágólapra másolva!
Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a nő ellen, aki három évvel ezelőtt halálos balesetet okozott. Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat, amellett, hogy örökre eltilthatják a vezetéstől.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2019. augusztus 16-án éjjel egy kimerült, összpontosításra képtelen nő céltalanul autózgatott a 43-as főúton.

Állapota ellenére nagyon gyorsan hajtott.

145 km/h-val halad két kistelepülés között,

amikor megtörtént a tragédia a 24-es kilométerszelvényénél, Kiszombor határában. A sofőr fokozatosan áttért a bal sávba, ahol vele szemben érkezett egy autó.

A másik autós fékezett, de már nem tudta elkerülni a frontális ütközést.

A két autó olyan erővel csapódott egymásnak, hogy a vétkes sofőr autójának motorblokkja és mindkét autó első futóműve kiszakadt a helyéről.

két autó ütközött össze 2019. augusztus 16-án nem sokkal 22 óra előtt, a 43-as főút 24-es kilométerszelvényénél, Kiszombor határában, egy ember meghalt, ketten megsérültek Forrás: Police.hu

A biztonsági öv nélkül vezető áldozat a felfúvódó légzsáknak csapódott.

Ő a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Becsatolt öv mellett utazó utasának 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései lettek. A balestet okotó sofőr is úgy megsérült, hogy azóta maradandó fogyatékossággal kell együttélnie.

A baleseti helyszínelők bizonyítékai alapján a rendőrök megállapították,

hogy a felelősség a kimerült állapotban vezető nőt terheli,

aki több közlekedési szabályt is megszegett.

mindkét autónak kiszakadt az első futóműve Forrás: Police.hu

Ugyanakkor azt is kimondták, hogy

ha a vétlen autóban ülő sofőr be lett volna kötve, nem halt volna meg.

A járási ügyészek a nőt halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolják, amiért felfüggesztett fogházbüntetést javasoltak és azt, hogy a bíró tiltsa el a nőt az autóvezetéstől. Az ügyben a Szegedi Járásbíróságon fognak dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről