Négy év alatt több mint százmilliót csaltak ki egy idős vállalkozótól - videó

az újpesti rendőrök 2021. május 18-án csaptak le két nőre az egyik budapesti kórház előtt, a csalók 100 milliónál több pénzt csaltak ki egy vállalkozótól
az újpesti rendőrök 2021. május 18-án csaptak le két nőre az egyik budapesti kórház előtt, a csalók 100 milliónál több pénzt csaltak ki egy vállalkozótól
Vágólapra másolva!
Nyolc emberrel, három férfivel és öt nővel szemben emelt vádat a Budapesti IV. és XV. kerületi Ügyészség zsarolás, bűnszövetségben elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt. A gyanú szerint egy férfitől több mint 100 millió forintot csaltak ki négy év alatt különféle módszerekkel. Áldozatuk annyira bízott bennünk, hogy mindent elhitt nekik, még azt is sikerült vele elhitetniük, hogy az egyik nő gyereket vár tőle.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy 34 éves férfi már 2017-től igyekezett a férfi bizalmába férkőzni.

Elérte, hogy a 64 éves férfi a keresztfiává fogadja és még a végrendeletébe is bevegye.

A csaló felismerte, hogy a férfi tehetős vállalkozó, aki jó anyagi körülmények között él és befolyásolható, manipulálható. Ezt kihasználva 2018-tól egyedül vagy társaival együtt előre megtervezett zsarolásokat, csalásokat követett el a férfivel szemben.

Eleinte fenyegetéssel, félelemkeltéssel szerezték meg a pénzét, később már különféle történetekkel csaltak ki pénzt tőle.

A 34 éves férfi 2019-ben azt is elérte, hogy

az idős férfi befogadta az otthonába.

Odaköltözött hozzá. Innentől kezdve ellenőrizte és folyamatos felügyelet alatt tartotta befogadóját. Előfordult, hogy azt hitette el a férfivel, hogy a lánya autóbalesetet szenvedett, és az orvosi kezelésre 4 millió forintot kellene adnia, amit meg is kapott.

Máskor összejátszott egy másik férfival. Azzal fenyegették meg az áldozatot, hogy ha nem ad át 6 millió forintot nekik, feljelentik a férfi megveretéséért, aki súlyos sérülésekkel fekszik kórházban.

az újpesti rendőrök 2021. május 18-án csaptak le két nőre az egyik budapesti kórház előtt, a csalók 100 milliónál több pénzt csaltak ki egy vállalkozótól Forrás: Police.hu

De úgy is be tudták csapni, hogy az egyik nő kompromittáló képekkel zsarolta, ami után 3 millió forintot adott nekik.

A bűnbanda egyik tagja, egy fiatal nő 2019 novemberében ismerkedett meg az idős férfivel. Elhitette vele, hogy párkapcsolatot akar tőle.

Azzal hitegette, hogy odaköltözik hozzá, majd azt állította, hogy gyereket vár tőle.

Mindezt csak azért tette, hogy pénzt és értéktárgyakat szerezzen a férfitől. Emellett kisfia állítólagos szívműtétjére is sikerült a nőnek 1,3 millió forintot kicsalnia tőle, de gyémántgyűrűket vetetett magának a férfival 1,5 millió forint értékben és azt is eljátszotta hogy veszélyeztetett terhes. Ezzel a történettel még 1 millió forintot szerzett.

Végül a férfi több mint 10 millió forint értékű autóját is ellopta úgy, hogy egyszerűen a saját nevére íratta.

2021-ben a banda másik két nő tagja a 34 éves férfivel és egy másik férfivel is összejátszott, amivel csaknem 4 millió forintot csaltak ki a vállalkozótól. Egyikük párkapcsolatot színlelt, majd az édesanyja állítólagos műtétjére pénzt kért tőle. A pénz átvételéhez, a történetet hitelességét erősítve, a másik nő egy budapesti kórháznál fehér köpenybe öltözve eljátszotta az orvos szerepét.

2021 május 18-án ugyanaz a nő, aki már korábban elhitette a férfivel, hogy gyereket vár tőle, terhességi komplikáció miatti sürgős orvosi kezelésre hivatkozva kért több százezer forintot a férfitől.

A hitelesség miatt a nő házi köntösben várta a férfit az egyik fővárosi kórház előtt, majd másnap egy nővel, az „álorvossal" együtt várta a férfit, hogy a kicsalt pénzt átadja nekik.

Ezúttal a férfi mellett az újpesti rendőrök is megjelentek a találkozón, akik a pénzátadás után elfogták a 25 éves, fóti B. Alexandrát és 36 éves, nyírbátori R. Brigittát és még aznap délután egy XV. kerületi családi házban a 34 éves, budapesti N. Szabolcsot is megbilincselték.

Az eljárás során több mint 10 millió forint értékben foglaltak le vagyontárgyakat és pénzt vagyonvisszaszerzés keretében.

A Budapesti IV. és XV. kerületi Ügyészség 8 emberrel szemben emelt vádat zsarolás, bűnszövetségben elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

Az ügyészek a bűntársakkal szemben börtöntüntetés, valamint pénzbüntetést kiszabását indítványozták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!