A vádirat szerint a férfi az egyik faluban lévő házában dolgozott fel sertéshúst, termékeit a környékbeli kistermelői piacokon árulta. 2019 májusában csaknem két héten keresztül adott el az egyik szegedi piacon
disznósajtot, füstölt májast és abált vért, amelyeket a hatósági előírások megszegésével állított elő.
Egyrészt ellenőrizetlen forrásból beszerzett húst dolgozott fel, másrészt nem rendelkezett érvényes egészségügyi kiskönyvvel, ráadásul a kézfertőtlenítés lehetősége sem volt adott a telephelyen és a húskészítményeket hűtés nélkül szállította, adta el.
A termékekben szalmonella tenyészett ki,
vevői közül 28-an megbetegedtek, négyen kórházba is kerültek.
A piacon tartott ellenőrzése során a férfi pultján lévő termékekből vett mintákban ugyanazt a kórokozót mutatták ki, mint a betegeknél.
Az árust ártalmas közfogyasztási cikk forgalomba hozatalának bűncselekményével vádolják,
mert megszegte a húsárura vonatkozó és a biztonságos élelmiszer-előállítást garantáló jogszabályokat.