A miniszteri találgatások kétharmada kacsa

GULYÁS Gergely, BENKŐ Tibor, NÉMETH Szilárd, ORBÁN Viktor, SEMJÉN Zsolt, GYÜRK András, ROGÁN Antal, KÁSLER Miklós, választás, győzelem, fidesz, 2022
Budapest, 2022. április 3. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Mögötte Semjénné Menus Gabriella, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje, Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke és Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b-j). MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Egyre több a találgatás a baloldali lapok és politikusok részéről azzal kapcsolatban, hogy kik lehetnek majd az újonnan felálló kormány tagjai, azonban minden eddigi információ teljes mértékben hamis, hiszen még nem zárultak le az ezzel kapcsolatos tárgyalások.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely a Kormányinfó során beszélt arról, hogy politikai értelemben véget ért a mostani kormány megbízása.

A kormány viszont mindaddig működik, amíg új kormány nem alakul, erre pedig az Országgyűlés alakuló üléséig, vagyis május 2-ig nem kerül sor.

Orbán Viktor miniszterelnök már sokakkal beszélt a jövővel kapcsolatban, amint sikerült minden személyi és szervezeti döntésre választ adni, akkor ad majd tájékoztatást a témával kapcsolatban a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Népszava azonban ennek ellenére úgy gondolta, hogy szenzációhajhász cikkben kezdik el elemezni és találgatni, hogy kik lehetnek majd az új kormány tagjai. Mindezt ráadásul úgy írták meg, mintha belső információkat súgott volna nekik valaki, holott ez hazugság.

A baloldali lap hosszas elemzésbe bocsátkozott azzal kapcsolatban, hogy kitől milyen funkciókat vesznek majd el, kik kaphatnak új tárcát; volt olyan tárca, amelyről úgy írtak, mintha mindez már be lenne jelentve.

A kormány tagjainak kiléte csak akkor válik biztossá, amikor ezt a miniszterelnök bejelenti,

minden más pedig csak találgatás, amivel inkább a kaszinóban, nem pedig a címlapokon kellene próbálkozni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!