A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

16 évvel ezelőtt ezen a napon alakult meg a Balatonőszödön őszinteségi rohamot kapó Gyurcsány Ferenc kormánya

Gyurcsány Ferenc, lemond, lemondás, 2009
Budapest, 2009. március 21. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke beszédet mond az MSZP kétnapos tisztújító kongresszusán a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. A miniszterelnök új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Tizenhat évvel ezelőtt ezen a napon alakult meg a balatonőszödi pártüdülőben őszinteségi rohamot kapó Gyurcsány Ferenc kormánya. A hírhedt miniszterelnökről, és az általa gyakorta kritizált rezsicsökkentésről emlékezett ma meg az Alapjogokért Központ - olvasható közösségi oldalukon. 
Vágólapra másolva!

A trükkök százaival hatalmon maradó, a választókat megtévesztő balliberális kampánynak ellenben számtalan hazugsága volt. Ezek közül az egyik máig aktuális: "nem lesz gázáremelés", de felidézhető a kormányfő gőgős magatartását jól illusztráló "nem kell félni, nem fog fájni" kijelentés is. Mi történt ezzel szemben?

Nem meglepően, de az ígéreteknek a szöges ellentéte: 2006-2010 között az ország történeték legrosszabb négyéves kormányzati ciklusa következett.

Egekben lévő munkanélküliség, államadósság rekord magasságokban, rendőrterror, félrekezelt gazdasági válság az országban. Ami a gázáremelést illeti: Gyurcsány több alkalommal támadta a 2013-ban bevezetett rezsicsökkentés intézményét, sőt, egy alkalommal "hülyeségnek" is nevezte azt, hogy a magyar emberek az egyre emelkedő világpiaci tarifák helyett megfizethető áron fizethessék a rezsit. A Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt 15 alkalommal emelték a rezsi árát, így nem csoda, ha kritikusak a rezsicsökkentéssel szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!