A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nylon szatyorba tette és magára hagyta sérült kiskutyáját egy kecskeméti nő

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Állatkínzással és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a nőt, aki az utcán talált és befogadott egy 2 hónapos kiskutyát, amit később egy autó elütött. A nő nem vitte az ebet állatorvoshoz, hanem egy nylonszatyorba tette úgy, hogy annak száját bekötözte, majd a kisgyerekét és unokáját megbízta azzal, hogy a sérült kutyát tegyék le valahol és hagyják magára.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a kecskeméti nő tavaly ősszel, szeptember 18-án reggel a háza előtt talált egy két hónapos keverék kutyát, amelyet befogadott, és bevitt a házába. Gondozta, enni és inni is adott neki.

Délután a kiskutya kiszaladt az udvarról és egy autó elütötte.

A nő visszavitte az állatot a házába és megpróbálta a sérüléseit ellátni. Miután nem boldogult vele, nem vitte állatorvoshoz, hanem betette a sérült állatot egy nylon szatyorba, aminek a száját bekötötte és a gyermekének, valamint a szintén nála tartózkodó unokájának odaadta azzal,

hogy vigyék el a házból és tegyék le valahol.

Az utasításnak megfelelően a légmentesen lezárt szatyorban lévő állatot letették egy lakatlan családi ház előtt. Este arrafelé sétálók találtak a még élő kiskutyára. Azonnal hívták az állatvédőket.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A nő azzal, hogy a sérült állat elvitelével és sorsára hagyásával a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú gyermekeket bízta meg, bevonva őket a bűncselekmény elkövetésébe, súlyosan megszegte a szülői kötelezettségeit és veszélyeztette a gyermekek erkölcsi és érzelmi fejlődését - írták az ügyészek a közleményükben.

Emiatt a nőt az állatkínzás mellett kiskorú veszélyeztetésével is megvádolták.

Az ügyészek a szabadlábon védekező nővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták a Kecskeméti Járásbíróságon. Arról nincs hír, hogy a kiskutya él-e vagy belepusztult a sérüléseibe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!