Idén is meglesz az ország kenyere

gazdasági bizottság, Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása, 2022.05.19. Parlament, Igazságügyi bizottság, Dr. Nagy István
Vágólapra másolva!
Nagy István agrárminiszter a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt többek között a gabona-helyzetről, a világot fenyegető éhínségről, de szóba került a vízgazdálkodás is.
Vágólapra másolva!

A politikus közölte, mindenkit meg kíván nyugtatni, az ország földrajzi elhelyezkedésének, a magyar gazdák szorgalmának köszönhetően, a nehézségek ellenére lesz megfelelő mennyiségű gabona, azaz idén is meg lesz az ország kenyere. Ám az is igaz, tette hozzá, hogy a háború okozta válság miatt az élelmiszerekre megnövekedett a kereslet, ez sajnos az árakban is megjelenik.

Azt is megjegyezte a politikus, hogy itthon a betakarítás modern eszközökkel zajlik, a gépekhez vannak szakemberek, van megfelelő alkatrész, és van üzemanyag, még akkor is, ha ezekbe a gépekbe nem ársapkás benzin és gázolaj kerül. Ám pont a háború okozta energiaválságnak lehet az az egyik következménye, hogy például másutt nem az lesz a kérdés, hogy milyen áron kerül az üzemanyag a gépekben, hanem az, hogy egyáltalán lesz-e. A magyar kormány ezért is fordít kiemelt figyelmet az energiahelyzetre. Nagy István szerint a mezőgazdaságban persze vannak olyan ágazatok is, ahol még van jelentősége a kézierős munkának, itt kapnak szerepet a vendégmunkások is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!