Rekordméretű harcsát fogtak ki a Dunából - videó

harcsa,
Vágólapra másolva!
Hatalmas halat fogott egy magyar pecás a Dunában, ám nem sokáig volt az óriási harcsa a szárazföldön, ugyanis a horgász visszaengedte őt a természetes élőhelyére, a vízbe. Állítólag ez az eddigi legnagyobb, a Dunából pergetve kifogott harcsa Magyarországon - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A beszámoló szerint a szerencsés horgász nem mindennapi látványnak lehetett szemtanúja, ugyanis az ő fogása volt a rekord, amit pergető technikával fogtak a Dunából:

az állat csaknem 83 kg-ot nyomott.

Nikl Béla dunaföldvári pecás és a paksi horgászbolt-tulajdonos pergető módszerrel fogta ki a nem mindennapi nagyságú pontyot.

Ez azt jelenti, hogy nem szerves csalival, hanem egy vízi lényt utánzó műcsalival járt sikerrel.

A Blikk szerint a harcsát Nikl kicsivel több, mint két hete fogta ki. Este fél 9 környékén dobta be a csalit, és két óra fárasztás után már a kezében is tarthatta a gigahalat, természetesen nem egyedül, hiszen csatlakozott hozzá még több pecás is, akik segítettek neki. Béla mindenképp szerette volna visszaengedni a pontyot, ám a méretéből adódóan kíváncsi volt a tömegére is, ezért lekötötte, hogy másnap meg tudja mérni.

Az információt a paksi tévé is megerősítette, ugyanis a Duna ezen szakaszán még nem fogtak ekkora tömegű harcsát, pláne nem a pergetős módszerrel - írják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről