A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Tüntetés Budapesten: pár száz ember megint káoszt próbál csinálni

tüntetés a kata módosítása ellen, Tüntetés, Kata adózás, adó, vállalkozás, kisvállalkozó, KATA-s adózás, KATA módosítás, demonstráció, kisadózó, KATA, tüntetés, új, KATA törvény, tiltakozás, törvény, változás, 2022.07.14., MKKP, Erzsébet
Vágólapra másolva!
Immár napok óta zajlanak kis létszámú demonstrációk Budapesten. Pénteken újból az Erzsébet hídra hívta a tüntetőket - legalábbis névlegesen - a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Névlegesen azt értjük, hogy először Gyurcsány bejelentette, hogy készül, majd ifjúsági tagozatát, a Momentumot kiküldte az utcára. Ezt követően vette át - a civilség álarcában - a tüntetésszervezés hivatalos (névleges) funkcióit a vicces nevű párt.
Vágólapra másolva!

Állítólag ismételten a kata átalakítása ellen tüntetnek az Erzsébet hídnál. A demonstrációt a parlamenten kívüli Kétfarkú Kutya Párt szervezte, de ahogy az eddigi napokban is, valójában feltehetően Gyurcsány Ferenc és ifjúsági tagozata a Momentum áll a tüntetés mögött. A tervek szerint ismételten lezárnák szakaszosan a hidat, ezzel próbálnak káoszt csinálni.

Tüntetés pénteken az Erzsébet hídnál Fotó: Koncz Márton - Origo

A pénteki tüntetést 6-ra hirdették, de fél 7 körül néhány tucat ember lézengett csak a hídnál. Este 8 órára ugyan nőtt a "tömeg", de alig pár százan vannak, láthatóan annál is kevesebben, mint a csütörtöki tüntetésen.

A demonstráción a vicceskedő párt egy kétkérdéses népszavazási kezdeményezést jelentett be. Céljuk, hogy az áram és a földgáz hatósági ára 1989. július 6-i szinten legyen. A demonstráción este kilenc órakor is csupán pár százan vannak, köztük persze jónéhány részeg is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a csütörtöki, Erzsébet hídon tartott tüntetésen egy nő többször ráütött egy rendőrre, egy férfi pedig teli szemeteszsákot dobott egy rendőrautóra. A rendőrök több embert is igazoltattak. Előző nap egyébként a Kutyapárt elnökénél drogot találtak. A pénteki tüntetésen is elég sok, enyhén szólva sajátos állapotban levő embert lehet látni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!