Felgyújtott egy embert, megerőszakolta saját gyerekeit a magyar rendőrgyilkos

Soós, Lajos, per, ítélet, gyilkosság, Németh István, 1980
Budapest, 1980. február 25. Az 1979. júliusi rendőrgyilkossággal és más bűncselekmények elkövetésével vádolt 20 éves Németh István budapesti gépkocsivezetőt kihallgatásra viszik a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A nyomozás lezárult, a rendőrgyilkosok ügyét vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek. MTI Fotó: Friedmann Endre
Vágólapra másolva!
Németh István az 1970-es évek végén benne volt két ember, köztük egy rendőr meggyilkolásában. Soós Lajost és egyik társát akkor halálra ítélték, őt az életkora miatt nem. A mostani vád szerint 2008-ban, amikor feltételesen volt szabadlábon felgyújtott egy hajléktalant, aki később belehalt a sérüléseibe. Az ügy tárgyalása igazságügyi szakértők meghallgatásával folytatódik. Németh Istvánt ezen kívül tavasszal, nem jogerősen elítélte a bíróság azért, mert rendszeresen megerőszakolta a lányát és a fiát is – írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A most 63 éves férfit feltételesen engedték ki a rácsok mögül 14 évvel ezelőtt. A vád szerint a 12. kerületben összeveszett egy hajléktalan társával, mert az nem adott neki abból a 10 ezer forintból, amit egy talált pénztárca visszaadásáért kapott.

A vita hevében Németh valamilyen égésgyorsítóval leöntötte a férfit és meggyújtotta.

Az áldozat ruhái gyorsan lángra lobbantak. Németh nagyjából 15-25 perc múlva hívott segítséget. A társát kórházba vitték a mentők, de két nappal később belehalt a sérüléseibe, mert a teste 92%-án voltak harmad- és negyedfokú égési sérülések.

Németh István 1980-ban Forrás: MTI/Friedmann Endre

Az ügyészek különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták meg. Már elkezdődött a tárgyalása. Az eddigi tanúk mind terhelő vallomást tettek Németh Istvánra. A héten igazságügyi szakértők meghallgatásával fog folytatódni a tárgyalás, ami a minősítés miatt lesz fontos – írja a Magyar Nemzet.

Rendőrt ölt

Németh István tagja volt Soós Lajos hírhedt bandájának, amelynek tagjai 1979 júliusában meggyilkolták a 45 éves Gyulai Károly főtörzsőrmestert Budapest határában.

Elhitették a rendőrrel, hogy elromlott a kocsijuk és a segítségét kérték. Amikor a rendőr odaért hozzájuk, Soós egy féltengellyel leütötte, aztán a holttestét betették a csomagtartójukba. Soós Lajos, György József és az akkor még csak 19 éves Németh azt tervezték, hogy betörnek a Magyar Nemzeti Bankba és elrabolják az aranykészletet.

Németh István 1980-ban. Forrás: MTI/Friedmann Endre

Soós Lajos az elfogásuk után azt mondta a rendőröknek, hogy Németh élvezte az emberölést. Egy kriminálpszichológus pedig azt állapította meg, hogy a férfi primitív és rendkívül kegyetlen, de nem elmebeteg. Tudja, mit csinál, büntethető.

Megerőszakolta a gyerekeit

A bíróság első fokon, idén tavasszal 15 év fegyházra ítélte a férfi azért, mert 2017 őszén, egy Heves megyei faluban

rendszeresen megerőszakolta a 9 éves lányát és a 7 éves fiát is.

A főügyészség az ítélet súlyosítása miatt fellebbezett az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!