Halálra késelték az asszonyt, akinek a holttestét a budapesti Hős utcában találták meg

Hős utcai emberölés, hős, utca, sajtótájékoztató, gyilkosság, emberölés, rendőrség
Vágólapra másolva!
Szerdán kigyulladt egy lakás a X. kerületi Hős utcában szerdán. A tűzoltók oltás közben megtalálták az ott lakó 67 éves asszony holttestét. A helyszínelés közben kiderült, hogy az asszonyt meggyilkolták. Egy budapesti férfi gyilkolta meg az asszonyt a gyanú szerint, majd az élettársa segített neki eltüntetni a nyomokat mondta el Gál Sándor a BRFK Életvédelmi Osztályának vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón. 
Vágólapra másolva!

A rendőrséget szerda reggel 9 óra körül értesítették, hogy kigyulladt egy ház a X. kerületi Hős utcában. A lakásban megtalálták az ott lakó 67 éves asszony holttestét.

Gál Sándor alezredes elmondta, hogy a postás kereste reggel otthon az asszonyt, mert levelet vitt neki, de hiába kopogott, nem nyitott ajtót, a lakásból azonban füst áradt ki. Ekkor segítséget kért a szomszédoktól, és együtt betörték az ajtót. A tűz addigra kialudt.

A lakás hálószobájában, az ágyon egy paplannal letakarva megtalálták az asszony holttestét.

Gál Sándor alezredes Fotó: Major Kata - Origo

A hatóságok nyomozni kezdtek, és a helyszínelés közben

gyanús lett, hogy több tűzfészek volt egymástól távol, be volt zárva az ajtó, valamint a rokonoktól megtudták, hogy az asszonynak volt spórolt pénze, amit nem találtak meg.

Mindezek alapján biztosak voltak benne, hogy az asszonyt meggyilkolták. Összesen 36 nyomot találtak a lakásban, köztük DNS-t valamint vérfoltot. Az orvosszakértő megállapította, hogy az asszonyt többször megszúrták egy késsel mellkasán, valamint a fején is voltak sérülések.

A ház lakóinak egy részét tanúként kihallgatták a rendőrök és megtudták 1989 óta élt egyedül az asszony a lakásban, több embernek is segített korábban a házban.

Kiderült az is, hogy egy erőszakos férfi többször is járt nála, aki korábban kölcsön kért tőle 100 ezer forintot, az élettársa pedig 200 ezer forintot.

A férfi ezen az összegen felül is tartozott az asszonynak, amit nem fizetett vissza. A lakók elmondták, hogy aznap látták is a férfit és a nőt a házban.

A rendőröknek sikerült azonosítaniuk S. Ferencet és M. Renátát, akiket a VII. kerületi Bethlen Gábor utcában fogtak el.

A férfi a kihallgatása közben beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az asszony sokszor segített neki. Október 18-án összeveszett az élettársával, majd elindult az idős asszonyhoz. Útközben, egy elhagyatott lakásban talált egy kést, amit magával vitt. Az asszony lakásának ajtaja nyitva volt. Amikor belépett, a konyhában összefutott az asszonnyal, aki számon kérte, hogy mit keres ott.

A férfi ekkor rátámadt, betolta a szobába majd többször megszúrta a késsel. Belökte az ágyba és letakarta egy paplannal.

Ezek után nyugodtan megkereste az asszony spórolt pénzét, és 430 ezer forinttal elmenekült, a lakást bezárta maga után.

Később megkereste az élettársát és együtt töltötték az éjszakát. A megszerzett pénzből ételt és italokat vettek. Másnap, amikor M. Renáta megtudta, hogy a férfi az asszony egyik telefonját is ellopta mérges lett, majd összetörték a telefont és eldobták a darabjait. Visszamentek az asszony lakásába, hogy eltüntessék a nyomokat, valamint megkeressék a maradék pénzt.

Találtak még 60 ezer forintot, majd az asszony holttestét takaró paplant, és még több berendezési tárgyat meggyújtottak és elmenekültek.

Az ajtót bezárták.

A rendőrök nyereségvágyból elkövetett emberölés és kifosztás miatt indítottak eljárást a férfi ellen, az élettársa ellen pedig bűnpártolás és kifosztás miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről