Megszólalt a megkéselt budai diák

ponty utca, késelés, bűntény, bűnügy, Budapest
Vágólapra másolva!
Hétfő reggel egy budai iskola diákja rátámadt az osztálytársára, többször nyakon szúrta. A késelőt gyorsan elfogták a rendőrök, eközben az osztálytársát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A 18 éves fiú posztolt a közösségi oldalára – írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

Egy 18 éves diák az I. kerületi Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban,

két óra közötti szünetben támadta meg a vele egykorú osztálytársát, egy késse többször tarkón szúrta.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Ripost információi szerint

Bertold, a támadó, a német leckéről kérdezte Samut, majd háromszor megszúrta. Az áldozat barátnője próbálta leszorítani a sebét, amíg a mentők odaértek.

A lap úgy tudja, hogy Bertold Tourette-szindrómás, aminek a tünetei egy ismeretlennek is könnyen feltűnhetnek. Az ilyen betegek akaratlanul mozognak és adnak ki hangokat.

Samut életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. Már jobban van, amit az is mutat, hogy a közösségi oldalára feltöltött egy képet a kórházi szobájából, amihez azt írta:

Ahogy azt korábban megírtuk, a támadót tegnap egy hónapra letartóztatta a bíróság, amit az IMEI-ben kell letöltenie a pszichés gondjai miatt. A Fővárosi Törvényszék közleményéből az is kiderült, hogy régóta tervezte a támadást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről