A baloldal háborúpárti, továbbra is Magyarország ellen dolgozik Brüsszelben

Dobrev Klára; GYURCSÁNY Ferenc; Gyurcsány Anna kézen fogva Közéleti személyiség foglalkozása politikus politikus családja politikus felesége szavazás SZEMÉLY TÁRGY választási plakát
Budapest, 2018. április 8. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, miután szavaztak a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. A háttérben a házaspár gyermeke, Gyurcsány Anna. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Amióta nemzeti kormánya van Magyarországnak, minden válságból erősebben került ki hazánk, most ehhez szükséges a családok mellett a brüsszeli szankciók miatt nehéz helyzetbe került kis- és középvállalkozások segítése - hangzott el többek között az Országgyűlés keddi ülésén a napirend előtti felszólalások során.
Vágólapra másolva!

szögezte le napirend előtti felszólalásában Halász János. A Fidesz képviselője jelezte: a kormány nem nézi ölbe tett kézzel a szankciós válságot, megvédi a családokat, a nyugdíjasokat és a vállalkozásokat is.

rögzítette. Mint mondta, a kormánynak köszönhetően november közepén életbe lépő és jövő június végéig tartó vállalkozói kamatstop összesen 80 milliárd forinttal csökkenti a kkv-k terheit.

Halász János: A kormánynak köszönhetően november közepén életbe lépő és jövő június végéig tartó vállalkozói kamatstop összesen 80 milliárd forinttal csökkenti a kkv-k terheit Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az intézkedés költségei a bankokat terhelik, mivel számukra ez kigazdálkodható, hiszen az emelkedő kamatok emelkedő extra profitot is jelentenek nekik – hívta fel a figyelmet a kormánypárti politikus. Továbbá elmondta: a vállalkozásoknak jó hír, hogy 2023-ban is folytatódik a Széchenyi kártya program.

Emellett szót ejtett arról is, hogy a kormány elindította a gyármentő programot is. Az ukrajnai háborúra adott válaszok miatt ugyanis egyre nagyobb problémát jelent az energiaárak kifizetése a cégeknek. Kiemelte: fontos a teljes foglalkoztatottság megőrzése, azonban a szankciók ezt kihívások elé állítják.

A kormány részéről Fónagy János, gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár azt mondta: amióta nemzeti kormánya van Magyarországnak, minden válságból erősebben került ki hazánk. Most ehhez szükséges a családok mellett a brüsszeli szankciók miatt nehéz helyzetbe került kis- és középvállalkozások segítése. Ők a magyar gazdaság motorjai – tette hozzá.

Ez Magyarország érdeke

Magyarország egy szuverén, erős és demokratikus Ukrajnában érdekelt, amely képes garantálni a szülőföldön maradást - így reagált Fürjes Balázs Tóth Bertalan (MSZP) felszólalására.

Míg a baloldal folyamatosan háborúpárti álláspontot képvisel, addig a kormány mindig a béke mellett állt -

tette hozzá a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Egyetlen baloldali polgármester sem csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, amit Szita Károly Kaposvár polgármestere tett, miszerint minél előbb legyen fegyverszünet és béketárgyalások.

mondta Fürjes.

Ismét szóba került a baloldal brüsszeli tevékenysége is Forrás: MTI/Illyés Tibor

Teljesen hatástalanok azoka a szankciók, amikkel Brüsszel a háborúra reagált - mondta Menczer Tamás Tóth Endrének. megértem, hogy nem érti a magyar miniszterelnök politikáját, mivel a kormányfő a magyar érdeket képviseli, míg a Momentum ezt soha nem tette - hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Szólt arról is, hogy a Momentum kiállt az országot sújtó szankciók mellett.

Nincsen semmilyen baloldali javaslat

Ön inkább a vágyait szeretné elmondani a válságról, mert így abban reménykednek, hogy végre hatalomra kerüljenek - így válaszolt Tállai András Mellár Tamás (Párbeszéd) felszólalalására. Ön egyetlen konkrét megoldási javaslatot nem mondott a mostani helyzetre - tette hozzá a Pénzügyminisztérium államtitkára. Szólt arról is, hogy a magyar államadósság a jövőben sem volt GDP-arányosan 80 százalék fölé emelkedni.

Magyarország kűzd azért, hogy a nehézségeket megoldja - tette hozzá.

Budapesten 9,22 euró, Brüsszelben 53, Berlinben 54 euró egy kilowattorányi áram ára, míg a gáz árának esetében is uniós sereghajtó Magyarország - így válaszolt Rétvári Bence Toroczkai Lászlónak (MI Hazánk). Mondjon egy országot, ahol olcsóbb a lakossági energia ára? - tette fel a kérdést a Belügyminisztérium államtitkára a képviselőnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!