Hatalmasat változik megint az időjárás

Nyár, hőség, illusztráció, meleg, időjárás, kánikula
Vágólapra másolva!
A viharok után beköszönt a nyár. Már ma is ragyogó napsütésre számíthatunk, és ez így marad egész jövő héten. Nem lesz ritka a 30 fok sem - derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből.
Vágólapra másolva!

Vasárnap
Ragyogó nyári napsütésre számíthatunk, melyet délután kevés gomolyfelhő zavar. Nem lesz eső. Az északi, északnyugati szél több helyen lesz élénk.

25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő
Eleinte sok napsütés lesz, majd délután északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és - elsősorban északon és délnyugaton - zápor, zivatar is előfordulhat. 29-30 fok köré melegszik a levegő. Az ÉNy-i szél estétől megerősödik.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kedd és szerda
Sok napsütésre van kilátás mindkét nap. Fátyol- és gomolyfelhők jelennek meg az égen, de ezekből csapadék nem fordul elő.

24 és 30 fok között változik délutánonként a hőmérséklet.

Csak néha élénkül meg az északias szél.

Csütörtök és péntek
Folytatódik a kellemes nyári idő többórás napsütéssel, némi gomolyfelhővel. Számottevő csapadék nem látszik. Marad a 25-30 fokos meleg is.

Szomat és vasárnap

Az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a hétvégére is marad a meleg időjárás.

Szombaton napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadéknak kicsi az esélye. A hőmérséklet hajnalban 13-18, délután 25-30 fok között alakul.

Vasárnap is napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumok 14 és 22, a maximumok 26 és 33 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben – írja az MTI.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!